donderdag 19 september 2024

SHOETIME MOET HIER BELASTING VOOR BETALEN

 "Het zijn reclame-uitingen op gemeentelijk grond en daar moet nu voor betaald worden."

Bert van Shoetime eergisteren.

Sinds jaar en dag heeft hij attributen op de stoep staan die naar zijn zaak verwijzen. Zie foto. Bert: "Er kwam iemand van de gemeente langs i.v.m. precariobelasting."

Even opzoeken. Via Ondernemersplein:

Gebruikt u grond van de gemeente? Bijvoorbeeld voor een terras, luifel, reclamebord, bouwsteiger of een container? Dan moet u vaak precariobelasting (precario) betalen.

En via Gemeente Groningen

Heeft u reclame-uitingen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg? Dan kan het zijn dat u vanaf 2024 reclamebelasting moet betalen. Hiermee wil de gemeente Groningen reclame in de openbare ruimte terugdringen.

Reclame in de openbare ruimte terugdringen. God, doe dat even in de binnenstad zeg. Dit, foto, is puur geld uit de zak kloppen van een hardwerkende ondernemer in een buitenwijk. Een buitenwijk waar geen reclame hoeft te worden teruggedrongen.

De blogger zal eens bij andere ondernemers in de wijk informeren of ze hier ook voor moeten betalen. De Primera heeft vaak een bord op het winkelplein staan, de slagerij heeft een terrasje uitgestald en de Kringloop heeft vaak een rek met kleren buiten staan. Moet daar ook allemaal voor betaald worden? Wordt vervolgd.

Updats 13.50 uur. De slagerij laat weten ook voor het terrasje te moeten betalen. "Ze zijn aan het ondernemertje pesten."

Geen opmerkingen: