vrijdag 4 januari 2008

Winterkost

Tussen de honderd en honderdvijftig kinderen behaalden in sportcentrum Kardinge hun schaatsdiploma. Kijk vanavond ook naar TV-Noord en OOG-TV. Jaap -goeidag- Nienhuis hield tussen de schaatsende en klunende kinderen zijn bekende weerpraatje en OOG maakte een impressie van het hele gebeuren. Eigenlijk had het evenement buiten gehouden moeten worden compleet met koek en zopie-kraam, krakend ijs en kinderen achter stoeltjes.

Wethouder José van Schie stapte nog op me af met vragen over de wijkkrantaffaire en ze liet doorschemeren dat er vanuit "de politiek" wordt gekeken of er wat aan de toestand gedaan kan worden. Tja, ik wil het er eigenlijk niet meer over hebben maar zal moeten accepteren dat door de media-aandacht de boel wat voortsudderd.

De kerstbomen liggen weer aan de kant van de weg en de kerstlichtjes verdwijnen langzamerhand uit het straatbeeld. De "gewone" maanden januari en februari dienen zich aan en eigenlijk heeft dat wel iets. Gewoon weer naar school, gewoon weer naar je werk, gewoon heel gewoon doen. Wat is er mooier dan gewoon gewoon??
En heel voorzichtig lengen de dagen, elke dag kruipen er weer een paar minuutjes daglicht bij. We zitten midden in de winter maar we gaan ontegenzeggelijk weer richting voorjaar. Ik weet niet of ik het goed schrijf, maar hoe zong Ede Staal het ook al weer? Et het nog nooit nee nooit zo donker west moar et wei oaltied wel weer licht...En zo is het; geruststellend dat licht sterker is dan duisternis..

Geen opmerkingen: