zondag 28 augustus 2011

PEERD ZOCHT LOEKS

Het was een geweldige zaterdagavond op het Noorderzonfestival. Lekker weer, prima sfeer en leuke mensen ontmoet. Om een uur of half tien, gisteravond, liep ik de Beijumse kunstenares Astrid Warntjes en televisiepresentator en stadshistoricus Beno Hofman tegen het lijf. Jawel, ze wilden wel even op de foto. Het resultaat ziet u hiernaast. 

Rechts naast Beno en Astrid ziet u hun theaterzaaltje in de vorm van een container. Wat hadden ze hun bezoekers te bieden tijdens de twintig minuten durende voorstelling Peerd zoekt Loeks?
Onderzoek naar oer-Gronings personage
 Ome Loeks. De meeste Groningers kennen zijn naam wel uit het liedje Peerd van Ome Loeks of van het standbeeld voor het Centraal Station. Maar wie is hij eigenlijk? Gronings stadshistoricus en televisiepresentator Beno Hofman en actrice Astrid Warntjes zoeken in Peerd zoekt Loeks een antwoord op deze vraag. In een eigentijdse spelshow komen ze meer te weten over dit oer-Groningse personage.
- Wat is er heerlijker dan op een middag of avond even lekker door het plantsoen te wandelen? Op de Leliesingel onze verbindingsader tussen het noordelijk en zuidelijk deel van het Plantsoen – vindt je een spannende potpourri van kleine, korte en intieme voorstellingen in een container of gewoon zo op straat. Performances van oude bekenden, zoals Meindert Talma, Beno Hofman, Frank den Hollander en Floris Maathuis heel wat nieuwe gezichten. Maar er is nog veel meer te doen en te zien. Haal eens een kopje aandacht en blijf in verwondering staan kijken naar de Aqua Luma. Kortom: er valt van alles te beleven! Natuurlijk zijn veel voorstellingen ook leuk voor kinderen, dan staat er ‘voor jong en oud’ bij de omschrijving. -
Met Beno Hofman en Astrid Warntjes
Lees hier.

Astrid werd een jaar geleden op Beijumnieuws voorgesteld.
(De voorstelling Peerd zoekt Loeks wordt vandaag niet meer op Noorderzon gespeeld)

Geen opmerkingen: