zaterdag 20 augustus 2011

WEER TERUG

Het was een heerlijke vakantie, geachte lezers. Helemaal weg uit Beijum en even alles loslaten. Natuurlijk was het zoals altijd afkicken, het digitale infuus werd node gemist. Maar zonnen, fietsen, varen, bier drinken, uitslapen etc., het voelde allemaal als tijdloos en eeuwig, het zorgde voor een redelijk methadongevoel. Zoals vakantie moet zijn, even helemaal de boel de boel laten. Even geen gepleinoost, geen Groene Hart-gezeur, geen club van verdeel en heers, en geen winkelkarren die kriskras als kunstobjecten door de groenste en gekste wijk van Groningen verspreid liggen. Even he-le-maal weg. Klinkt dat negatief? Geloof me, het is ook een feest om terug te komen in de meest bijzondere wijk van de stad. Van de thuisblijvers begrijp ik dat hier alvast een voorschot op de herfstvakantie is genomen. Het weer is nu redelijk, maar twee weken geleden schijnt het hier zuurkool met worst-weer te zijn geweest. Storm en hoospartijen. Veertien graden overdag...

De accu is weer vol, maar ik ga niet direct weer los met Beijumnieuws. Niet omdat ik dat niet wil, er zijn al weer de nodige foto's en video's gemaakt, maar het heeft een praktische reden. Ik lig iets achter wat betreft mijn bijdrage voor het in november te verschijnen boek over de geschiedenis van Beijum. Zoals eerder vermeld, ik neem het hoofdstuk 'allochtonen', pardon voor het rotwoord, voor mijn rekening. Er moet nog het nodige geschreven en geinterviewd worden. Zoals u wellicht weet, het boek krijgt de titel Boeren, Burgers en Beijumers.

By the way, ondergetekende heeft de afgelopen dagen de of het blog nog even nagevlast. Regelmatig krijgt hij terechte kritiek: wat een taalvoutten staan er in de tekst!! De kritische lezer heeft helemaal gelijk! Wat zal ik me verontschuldigen, het gebeurt allemaal in de vliegende vaart. De lezers worden het komende seizoen uitgenodigd om correcties aan me door te mailen.

Is er inspiratie genoeg voor het komende seizoen? Jawel. Ok, voor de zoveelste keer de Bonte Beijumexpress verslaan, de eerste herfstbladeren, Sint Maarten, de intocht van Sinterklaas, etc., val ik niet teveel in herhaling? Mwaah, het kan zijn. Wellicht wordt de samenwerking met http://www.lijn6.com/ nog hechter. Want, waarom in een weekend drie evenementen verslaan terwijl de collega's van Lijn6 dat ook doen? Kunnen we als de twee enige en echte wijksites van Beijum geen kruisbestuiving regelen? Daar wordt binnenkort over gepraat, beste lezers.

De berichtgeving start mondjesmaat op, het vliegwiel van Beijumnieuws zal langzaam op stoom raken. Nog even geen foto uit de Wiershoeck- en Schooltuin, geen Oude Doos en geen Beijumskap van de gewaardeerde Atsje Straatsma  U houdt het allemaal tegoed.
De foto die u bij dit blogbericht ziet is de eerste die ik nam na terugkomst. Het geeft een vertrouwd gevoel. Een winkelkar midden tussen het groen van Beijum. Het voelde als thuiskomen. Ja, dat is Beijum ook. En wat zou het, moeten we hier heilig zijn?

Afgelopen weken werden de nodige reacties door de moderatorstand tegengehouden. Enkele heb ik doorgelaten.
Beste lezers, nogmaals, ik begin i.v.m. het Beijumer Boek mondjesmaat. Uw vakantiefoto's of vakantieverhalen (herfstvakantie?) zijn welkom. Beijumnieuws@online.nl
Weest welkom, lezers.

11 opmerkingen:

Rita de Wit zei

Gelukkig je bent er weer;-)
Nu kan het weer zijn gewone gangetje gaan hier in Beijum.
De dagelijkse routine van even op de Blog kijken krijgt weer zin.
Ik heb jou en je Blog gemist hoor!
Welkom terug!

Harrie zei

Welkom terug.
Vakantie ff weblog terug gelezen en het is anders geworden.
Eerst eerlijke open discussies met voor en tegenreacties.
Nu veelal lijkt het of voorreacties alleen gemeld worden. Jammer.

Anoniem zei

uitgenodigd graag met een d.

Johan Fehrmann zei

Bedankt @ Anoniem.
@Harrie, bedankt voor je eerlijke en openhartige kijk. Blijf me kritisch volgen! Tegenreacties of kritische reacties met naam en niet anoniem worden gepubbliceert.

Harrie zei

@Fehrmann heb ook gelezen dat het anoniem mocht als de afzender bij jou bekend is. met de ID's die je steeds noemt ken je dan toch de afz.

Harrie zei

moet natuurlijk IP zijn

Anoniem zei

fijne vakantie gehad johan

ik heb je blog,s wel gemist

groetjes van een oudfroukemaheerdster jou wel bekend

Johan Fehrmann zei

@Harry,het is idd zo dat ik anoniemen kan traceren als ik dat wil. En dat doe ik af en toe, geeft niks maar ik heb jouw ip-gegevens ook. Er zijn trouwens een paar bij me bekend, net als ene Pietje, die schelden en tieren op Beijumnieuws en die zich verder naar buiten toe 'braaf en opbouwend'opstellen. Die gegevens zijn opgeslagen. Ik sta er van te kijken. Ik ben het niet altijd met Kees H. eens, maar hij is wel zo sportief zijn naam ten aller tijden te vermelden. Verder wil ik niet teveel tijd steken in rechercheren naar stiekeme reaguurders. En, als ik de keus heb tussen anonieme waarderende reacties en scheldreacties dan is de keuze snel gemaakt. Net als elk medium heb ik het recht reacties te screenen. Niks menselijks is me vreemd, ik kies liever voor positieve reacties dan voor anonieme lelijke. Verder geen discussie.

Gerda zei

@Johan, als ik Pietje terug lees deed hij hetzelfde als wat de heer Huizenga doet. Omdat hij anoniem onder Pietje het meldde werd hij de klos. De heer Huizenga mocht met dezelfde tekst gewoon doorgaan. Terwijl er idd gezegd is als het voor jou maar traceerbaar is. Dat is het.
Andere anoniemers mogen ook gewoon schrijven.

Anoniem zei

Johan,

In het colofon staat dat je als beroep psychiatrisch begeleider bent. Ik heb een vraag: ben je na je vakantie weer gewoon aan het werk?
En hoe lukt je dat qua tijd toch om dat alles te combineren, je werk en al die schrijverij? Petje af hoor!

Anoniem zei

@Anoniem je kunt toch ook parttime werken..