vrijdag 9 november 2007

Sint Maarten op Innersdijk

Het is de 9e november en officieel nog twee dagen voordat ' mijn lichtje branden mag.' En heel opfficieel duurt het nog drie dagen in verband met de zondagsrust op zondag de 11e. En tijdens de Sint Maartenloop moeten de winkels natuurlijk wel open zijn.

Vanochtend was er reeds een voorproefje van dit kinderfeest in Beijum te beleven. Tientallen kinderen van de Heerdstee togen met zelfgemaakte lampionnetjes naar verpleeghuis Innersdijk om een start te maken met de aanleg van hun snoepvoorraad. Een steengoede actie natuurlijk want je slaat allerlei vliegen in een klap. De mensen die het einde van hun leven naderen breng je zodoende in aanraking met mensjes die aan het begin van hun leven staan. De oudjes hebben zo hun verzetje, want wees eerlijk de hele dag professioneel personeel om je heen is toch heel andere koek dan ongedwongen en spontane kinderen. Leven in de brouwerij en afwisseling, welke oudere wil dat niet? Veel ouderen begonnen spontaan met de kinderen mee te zingen, de tasjes werden goed gevuld en iedereen was na afloop tevreden. Wat was het mooiste van het Sint Maartenlopen was de vraag aan een paar kinderen? "Dat de snoepjes lekker zijn", aldus het eerlijke antwoord. En daar past geen volwassen blabla tussen blabla over hoe goed het wel niet is ouderen en kinderen met elkaar in contact te brengen blablablabla. Gewoon, de snoepjes zijn erg lekker; daar gaat het je als kind toch om? Zoveel mogelijk en zo lekker mogelijk!

Mooie bijkomstigheid was dat de lampionnetjes binnen niet uit konden waaien. Want het ging lekker tekeer buiten; op weg naar het verpleeghuis werden de kids met hun begeleiding ook al getracteerd:op een hagelbui en een paar gezellige rukwinden. Nog een paar dagen dan kunnen de kids in Beijum zich opmaken voor een ander kinderfeest. En ook dan.."hoor de wind waait door de bomen, hier in huis zelfs waait de wind..." Ja, op kindergebied waait er een goede wind door Beijum. Gezellige tijden.

Geen opmerkingen: