woensdag 7 november 2007

Werken in Beijum; november 2007, het kruidenvrouwtje

Ze is bijna vijftig jaar en ze zit al weer twee jaar in de Wiershoeck. De Groene Zon is zo langzamerhand een begrip geworden in "alternatief" Beijum. Voor mensen die niet weten wat de Groene zon is; dit is haar kruidenwinkel en haar uitvalsbasis voor workshops en excursies op kruiden en plantengebied. Saskia Nieboer is al zevenentwintig jaar met kruiden bezig en ze volgde daar o.a. een opleiding voor in het Duitse Beieren. Behalve onze lokale kruidenexpert is ze ook nog eens ( tropen)verpleegkundige, transpersoonlijke therapeut en is ze afdelingshoofd geweest op een afdeling voor psychogeriatrie. Behalve in Beieren verbleef ze ook regelmatig in Zwitserland.
Maar ze is nu dus werkzaam in haar droomwinkeltje de Groene Zon:" Ik vind het hardstikke leuk om hier te doen wat ik doe. Wie zin heeft kan altijd een kopje thee komen drinken, eventueel met een lekker stuk taart erbij." Geinteresserden kunnen altijd even haar website bezoeken, u googled op groene zon en de zoekmachine brengt u naar de site. Saskia doet de vele werkzaamheden in de Groene Zon niet helemaal alleen, ze wordt bijgestaan door maar liefst negen vrijwilligers. Ze vertrouwde de intervieuwer toe dat alle vrijwilligers met Kerst een kerstpakket krijgen en dat ze gratis aan cursussen en workshops mee mogen doen. Dat klinkt allemaal goed; is er nog wat te vermelden wat niet op de site staat? "Begin volgend jaar open ik een bibliotheek in de Groene Zon. Noem het maar een gezondheidsbibliotheek want alle boeken die er in komen hebbeb op de een of andere manier te maken met lichamelijke en/of geestelijke gezondheid."

Voor een smeerseltje, gezonde druppels, etherische olie-en of lekkere kruiden begeeft u zich naar onze kruidenvrouw Saskia Nieboer in de Wiershoeck. Want de natuur is onze grootste bondgenoot tegen ziektes en ongemakken. En Saskia weet dat als geen ander en dat brengt ze graag over op andere mensen.
jf

Geen opmerkingen: