woensdag 13 februari 2008

Onrecht en Energienota's

Riekje woont aan de Froukemaheerd en ze voelt zich benadeeld door haar energieleveraar. Deze mail stuurde ze naar de woonbond:
Ik woon in een straat met zonnecollectoren op het dak, deze buizen lopen over alle woningen. ieder heeft zijn eigen meter net als bij gas en licht. Wij betalen allemaal ons eigen verbruik. 4 jaar geleden zijn er nieuwe meters geplaatst. Dit hebben we geen afrek gekregen over 06/07 aug. We kregen een brief waarbij werd meegedeelt dat er een paar meters 4 kapot waren, en dat ze besloten hebben om iedereen 96 woningen het zelfde te laten betalen ;623 euro. Er zijn met mij 40 bewoners die veel minder verbruiken dan dit bedrag. Zij moeten allen bijbetalen tot €623 , en de bewoners met een hoog verbruik krijgen geld terug. Nu is er een voorstel gedaan om 3jaar verbruik een gemiddelde er van te nemen. en de leverancier aan te spreken . De verhuurder Huismeesters heeft besloten hier niet op in te gaan. in het huur contract staat niets over blok verwarming. In aug worden de meter weer opgenomen dus over het jaar 07/08 komen we voor de zelfde problemen. Ik zou rond de €200 terug krijgen

Er wordt voor een groep bewoners groot onrecht aangedaan, waar onder ik er een van ben. Wij hebben een afrekening gekregen die niet klopt Doordat er een aantal meters kapot waren klopten de standen niet, nu vond de woningbouwvereniging dat iedereen de zelfde afrekening moest ontvangen. De mensen die meer dan 623€ verbruikt hebben krijgen geld terug, mensen die minder hebben verbruikt moeten bij betalen. Ik zal mijn nota als voorbeeld laten zien.

nota 2005/2006 een verbruik van 15 GJ is 610€ 2006/2007 Mijn verbruik was nog geen 10 GJ dit is dus 1/3 minder Ik zou 200€ terug moeten krijgen maar ik moet 23€ bijbetalen. Mensen met een verbruik boven de 16 GJ krijgen geld terug Mensen met een laag verbruik moeten bijbetalen mijn buren van 88 moeten bijna 300€ bij betalen, zij hebben een verbruik van 11 GJ ,Buurvrouw van 85 moet volgens de berekening nog meer terug krijgen.
Wij hebben afzonderlijk van elkaar contact gezocht met mr. Lindstra. Deze komt met een lul verhaal en bij de volgende afrekening zijn weer de mensen die weinig verbruiken weer de klos. Mijn voorstel was om bij de woningen met de kapotte meter te kijken naar andere oplossingen. en niet de mensen met een lagere meterstand te benadelen ,voor mij is 200€ een hoop geld, Je zult de mensen niet horen die on terecht geld krijgen. Er zullen meer mensen zijn die in het zelfde schuitje zitten.Ik heb gemeldt dat ik naar een advocaat stap als ik niet het geld krijg waar ik naar mijn recht op heb, de andere buren (88 en 85) sluiten zich aan mocht het zover komen Als heerdcomité vind ik dat hier wat aan gedaan moet worden
Groetjes Riekje
PS je kunt bij mij de brief in lezen

Naschrift JF; Dit komt onrechtvaardig over. Ik adviseerde Riekje een gang naar de Ombudsvrouw. Een advocaat of jurist is ook een optie. Waarom meer geld betalen wanneer je minder hebt gebruikt??

1 opmerking:

Anoniem zei

Riekje.
TJA,BLOKVERWARMING,PFFF.
2007/2008&2008/2009,WAS HET TOEN WEL NAAR TEVREDENHEID?

BEN NU BENIEUWD.
GR UIT BEYUM.