zaterdag 9 februari 2008

SHANTI NIKET, SPIRITUEEL CENTRUM HERATEMAHEERD

Officieel is het nog midden in de winter al kun je dat aan de temperaturen niet merken. Dit persbericht kwam van spiritueel centrum Shanti Niket aan de Heratemaheerd. De lente de lente, jawel de lente lonkt....

Een klankhealing van Maria en Vasu om de overgang van de donkere helft naar de lichte helft van het jaar te vieren.
De sluimerende aarde schudt de winter van zich af en bereidt zich voor op vernieuwing. Er is zoveel wat ondergronds gebeurt, nog even buiten ons zicht en tegelijkertijd is er een eerste oogst van het jaar. Deze oogst is een feest aan kleuren, breekbare bloesems, het eerste jonge frisse groen aan struiken en bomen, en aan nieuwe ideeën. Het ontwaken uit de lange winterslaap geeft nu geboorte aan nieuwe hoop en nieuwe mogelijkheden; de eerste vruchten van het jaar. Zij verschijnen op dit moment als onverwachte schatten, giften van de natuur bij haar wederopstanding. Het begin van de lente leert ons de energie die wij vergaard hebben gedurende de winterrust, te transformeren in nieuwe levenskracht, nieuwe creaties en nieuwe visies. Wij kunnen nu de zaden voelen die diep in ons binnenste liggen te wachten op de warmer wordende zon om te kunnen transformeren. Of we kunnen onze eigen zaden zaaien, letterlijk en figuurlijk, zodat we ons ervan kunnen verzekeren dat we de dingen waarvan we dromen waar kunnen maken. Maart is een tijd van kosmische magie en veel verrassingen. Een grijze vaak stormachtige maand, onderbroken door helder, koel zonlicht op de rustende aarde. De zon die aan kracht wint. Alles wordt vernieuwd. Scherpe koude wind draagt de fluistering van dat wat gaat komen. Men zegt dat maart komt als een leeuw en gaat als een lam, en fysiek gezien is dit waar. Metafysisch gezien echter is het juist het tegenovergestelde. Maart is een tijd van grote veranderingen die komen als een lam en gaan als een leeuw. Geen andere tijd van het jaar heeft zulke diepe krachten en radicale veranderingen als maart. De schijnbaar verlaten en bevroren aarde wordt wakker. Haar energieën zijn vernieuwd door de winterse rust. Maart is een tijd van overvloed, hoop en mogelijkheden. Dit is de tijd van het jaar waarin we open staan voor veranderingen, voor ontwikkeling. Dit is de tijd om aan de slag te gaan met lang gekoesterde dromen.
"Wat wil jij tot bloei laten komen"?
De Lenteklankhealing is een mooie gelegenheid om het lentefeest te vieren en, begeleid door klanken en trillingen van klankschalen en vele etnische instrumenten, de hernieuwde levenskracht van de natuur in jezelf te wekken en te ervaren.

Wanneer: zaterdag 22 en zondag 30 maart ‘08, 10.30 – 12.00 uur of 14.00 – 15.30 uur
Plaats: Shanti Niket, Spiritueel Centrum, Heratemaheerd 24, Groningen (Beijum Noord)
Opgave: Vasu Macquoy, 0597-331625 of info@shanti-niket.nl
Kosten: € 20,00
Meenemen: deken of slaapzak en evt. een kussentje
Vasu Macquoy: http://www.shanti-niket.nl/

SUGGESTIE: doe je vriend/vriendin/familie een plezier met dit unieke kado: kadobon te bestellen bij Vasu.

Geen opmerkingen: