zondag 14 december 2008

OUDJAARSOEFENING IN BEIJUM

Bij de bushalte, ter hoogte van de Fossemaheerd, is afgelopen nacht een generale repetitie ge-houden voor de komende oud en nieuw-viering in Beijum.


Cynisch? Beetje. Het kan zijn dat de
dronkenlappen van afgelopen nacht niks te maken hebben met de komende oud en nieuw rellen in de groenste wijk van de stad Groningen, maar ze hebben de schijn tegen. Gek op te kort gekomen aandacht zijn ze, en nu gaat Beijumnieuws hier dat tekort een beetje proberen op te vullen. Is dat wel verstandig? Nee, dat is het niet. Straks wordt dit weer door gemaild naar andere media: het is weer raak in Beijum. De remedie? Negeren die hap. Ook hier! Hallo? Allerlei projecten in de wijk ten spijt: het gaat weer knallen met oud en nieuw. Geef de boodschapper maar de schuld. Busje komt zo... Uit een uitgebreider artikel op de site van het Dagblad de volgende zinsnede:
Op enkele plekken in Vinkhuizen, Paddepoel en Beijum wachten bewoners met angst en beven de jaarwisseling af, omdat er al jaren branden, vechtpartijen en vernielingen in hun straten zijn. http://www.dvhn.nl/ , 15 december

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik pleit voor civiele burgerwachten in Beijum tijdens Oudjaar/Nieuwjaar. In samenwerking met de politie en de stadswachten. Zeker in de winkelcentra van Beijum-Oost en Beijum-West. Heerdcomit├ęs kunnen eveneens burgerwachten gaan samenstellen. In de buurt van bushaltes, openbare gebouwen en gevaarlijke straten of z├┤nes. Twee jaren geleden heb ik dit idee reeds mondeling voorgesteld aan CDA-raadslid Jan Seton. Naar aanleiding van ongeregeldheden in Beijum-West.

Gedogen kan niet meer...