zaterdag 5 oktober 2024

EEN ZONNIGE FLOW-FESTIVAL OP IEDERSWIJK

 

Het kwam een beetje moeizaam op gang maar na ongeveer een uur werd het erg gezellig, erg muzikaal en erg smakelijk.

Het eerste Flow-festival op het Innersdijk-terrein mag je een succes noemen.

Zie nog eens deze aankondiging.

Succes succes, de wijk liep er niet voor uit maar dat is al jaren een probleempje in de wijk. Organiseer je iets komt er zo weinig publiek op af. Beijum telt ergens tegen de 14.000 inwoners.

Maar er was enthousiasme, er waren veel verschillende kraampjes, je kon er een bak koffie kopen, wat lekkers, en er klonk muziek van een band waarvan de naam is ontschoten.

Het eten was kleurrijk, er stonden kraampjes met mooie producten en er stond een filmscherm in het kader van Movie Awards. Het Meezing café niet te vergeten.

De naam van de band schiet inmiddels te binnen, het heet HoofdPijnHond. Lekker in et gehoor liggende muziek, deze blogger kreeg er in elk geval geen hoofdpijn van.

Foto boven, het festival was op gras georganiseerd maar met een beetje moeite kwam je er met een rolstoel, rollator of kinderwagen goed op. Met dank aan het droge en zonnige weer.

Links op de voorgrond, nog steeds bovenstaande foto, een kraam van Vrijdag in de Buurt

Een springkussen ontbrak niet voor de allerkleinsten, en bekijk ook de andere foto's om een impressie van het festival te krijgen.

Beneden links, een richting aanwijsbord. Wellicht is die in de verdere toekomst nog meer nodig voor het geval het hele Innersdijk-terrein wordt gevuld in geval van meerdere Flows.

Deze blogger schat in dat er tussen de 2000 en 250 belangstellenden op af zijn gekomen. Niet slecht voor een eerste keer.

Het is een fraai initiatief waarvan je mag hopen dat het een gevolg gaat krijgen. Wat heeft de wijk nou aan een al twaalf jaar braakliggend terrein met een hek er omheen. 

Kom op gemeente Groningen, koop dat stuk op van Zorggroep Groningen want die doet er toch niks mee.*

 De wijk Beijum kun je er blij mee maken.

Dit bericht is in de verleden tijd geschreven, alsof het alweer voorbij is. Maarrrr...het fe staatstival duurt tot 20.00 uur.

Update 17.40 uur, vreemd want niks over gehoord, de gemeente schijnt eigenaar van de lap grond te zijn geworden. Op de poster die op het hek hangt staat: Betreden op eigen risico. de gemeente Groningen, de grondeigenaar, en de bruikleners van het terrein zijn niet aansprakelijk voor ongevallen die plaatsvinden op het terrein.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lastig hoor, die taal. Er staat geen tweede komma na 'de grondeigenaar'. Dus dat zou nog steeds de zorggroep kunnen zijn. Wel het hele citaat gebruiken!