woensdag 2 oktober 2024

REDELIJK WAT HUIZEN TE KOOP IN BEIJUM


 
Een makelaar nog niet zo lang geleden tegen deze blogger: "Het gaat zeker goed bij jullie daar in Beijum, de aangeboden koophuizen zijn zo weg."

Het kan inderdaad een indicatie zijn voor de stand van de wijk. Van ooit 'achterstandswijk' met een belabberd imago naar een wijk waar het goed wonen is. Geen slechte ontwikkeling.

Al ziet deze blogger wel een soort van tweedeling in Beijum. De omgeving van heerden waar koopwoningen staan worden in de regel beter onderhouden dan straten waar je alleen kunt huren. Vaste hotspots in de wijk waar grofvuil gedumpt wordt zijn de Wibenaheerd, de Ypemaheerd, de Doornbosheerd en de Atensheerd. Huurheerden...

En tja die tweedeling, er zijn redelijk wat Beijumers die zich een koopwoning kunnen permitteren, anderzijds levert de wijk ook veel klanten voor de Voedselbank.

Vorige week in het nieuws, er gaat 2 miljoen euro naar Beijum om een betere leefomgeving te creëren. Allemaal mooi en wel, maar er zijn een paar hier niet nader te noemen plekken in de wijk die, ook al gooi je er vijftig miljoen tegenaan, belabberd zullen blijven. Dit omdat geld geen bedenkelijke mentaliteit van bepaalde lieden zal gaan verbeteren. 

Maar goed, de koopwoningen in de wijk worden in no time verkocht. En daarbij wordt praktisch altijd overgeboden. Deze blogger heeft 28 jaar geleden een woning gekocht. Maar waar die hem nu voor kwijt kan raken...niet normaal meer.

Is nicht im frage....veel te leuk wonen in Beijum.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

‘De omgeving van heerden waar koopwoningen staan worden in de regel beter onderhouden dan straten waar je alleen kunt huren.’
Toch is het ook andersom zichtbaar : slecht onderhouden koopwoningen en prachtig verzorgde huurwoningen. Zodra jezelf tweedeling wil zien dan zie je dat ook. The eye of the beholder.

Anoniem zei

De anoniem van 13.02 zal wel huren. Je eigendom verzorg je beter en zo ook de directe omgeving. Verloedering doet de waarde immers dalen. Vergelijk het hoe met huurscooters en hoe met eigen scooters wordt omgesprongen.

Anoniem zei

Kan ook zijn dat er veel bewoners willen vluchten uit Beijum