vrijdag 5 juli 2019

13 JULI MINICURSUS DAGVLINDERS HERKENNEN
Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Groningen organiseert een minicursus Dagvlinders herkennen.
De minicursus wordt gegeven op zaterdag 13 juli van 11.00 uur tot 14.30 uur. De cursus start in gegeven in LeRoy huis in Lewenborg.
De kosten van de cursus zijn € 5,-, inclusief een fraaie vlinderherken ninsgkaart, koffie en thee en wat voor bij de koffie.
Eventuele lunch mag jezelf meenemen, kan in de pauze genuttigd worden.

De cursus start met een inleiding over dagvlinders. Daarna gaan we op excursie de wijk in, of een natuurgebiedje in de buurt.
Aanmelden bij Thorhold Souilljee, thorhold@hotmail.com

In de cursus staan de volgende vragen centraal:
Welke vlinders zie je in jouw tuin of park? Is die vrolijke fladderaar een koolwitje, citroenvlinder of atalanta? Wat kan je doen voor de vlinders in je tuin?
Door deze cursus zie je steeds meer, kan je de vlinders herkennen, en weet je wat je moet doen om ze in jouw tuin te helpen.

Deze minicursus is een prima voorbereiding op de Tuinvlindertelling van 6 – 28 juli. De Tuinvlindertelling is een initiatief van de Vlinderstichting.

Met de waarnemingen van de Tuinvlindertelling wordt een beter beeld verkregen hoe het met de tuinvlinders in Nederland en natuurlijk ook in Lewenborg en Beijum gaat.

Wat is en doet de KNNV?

De KNNV afdeling Oost-Groningen is een natuurvereniging voor Oost-Groningen die als motto heeft: Laat je verrassen door de natuur en ga met ons mee. Samen komen we op voor de natuur. Kijk voor de activiteiten op www.knnv.nl/groningen/

Geen opmerkingen: