zaterdag 25 mei 2024

OP 5 JUNI BIJEENKOMST NIEUWE KORREWEGBRUG


"Donderdag stonden twee mannen van Rijkswaterstaat bij de brug om de toekomstige plannen toe te lichten. De bouw van de nieuwe brug start in 2026 en de overspanning van de brug bestaat dan mogelijk metaal en steunders van beton. De doorgaande weg zal eronder door gaan."

Lezer stuurde de afbeeldingen en bovenstaande tekst. Wat er allemaal waar is van de genoemde constructie is deze blogger (nog) niet helemaal duidelijk.

Wel is het zo dat de plannen voor een nieuwe brug naar voren lijkt te worden geschoven. Was niet 2027 of 2028 dat de nieuwe Korrewegbrug gerealiseerd zou worden?

In de wekelijkse Nieuwsbrief Oost (aanmelden hier) van de gemeente Groningen stond eergisteren:

Rijkswaterstaat houdt woensdag 5 juni 2024 van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het Floreshuis aan het Floresplein 19 in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst geven medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen informatie over de plannen voor de nieuwe brug en de aansluitende wegen. We vertellen je meer over de plannen en welke effecten die hebben op de omgeving. Je kunt daarbij denken aan de bereikbaarheid van de wijken, de veiligheid op de weg en de dieren en bomen die in de omgeving leven. Verder delen we het tijdschema, beantwoorden we vragen en geven we aan wat je kunt doen om je mening te geven over de plannen.

Geen opmerkingen: