maandag 27 mei 2024

SP HELPT IN DE STEEK GELATEN HUURDERS IN BEIJUM

 Het is deze blogger even ontgaan, maar hij ontdekte onlangs dat de SP halverwege deze maand mei huurders uit Beijum heeft gesteund.

Beter laat dan nooit:

Via Groningen-SP en foto ook:

Huurders aan de Framaheerd, Sibrandaheerd en Bottemaheerd in Beijum organiseerden dinsdagavond, 14 mei, JF, gesteund door de SP, een buurtbijeenkomst om te spreken over problemen met hun verhuurder. Sinds hun woningen zo’n 5 jaar geleden zijn opgekocht door vastgoedbedrijf Vestal uit Veendam hebben zij te maken met niet nagekomen afspraken, onrechtmatige huurverhogingen en achterstallig onderhoud. Op de buurtavond werden plannen gemaakt om samen in actie te komen.

SP-raadslid en Beijumer Jurrie Huisman van de SP zette de avond samen met huurders op. “Wij hoorden de afgelopen tijd veel klachten uit deze buurten over Vestal. Dit vastgoedbedrijf strijkt wel de huur op, maar komt afspraken niet na en huurders vinden de communicatie dramatisch. Daarom brengen wij hen bij elkaar om verbeteringen af te dwingen.”

2 opmerkingen:

Mark Wiersema zei

Jammer dat ik dit gemist heb. Ik huur zelf van Heimstaden en hierbij hetzelfde verhaal. Wel grote huursverhogingen en geen service. Al drie jaar aan het strijden tegen deze organisatie genaamd Heimstaden.

Anoniem zei

Ik heb het ook gemist en huur ook bij Heimstaden ze zouden groot onderhoud doen maar dan krijg je te horen gaat niet door om dat het financieel niet kan daar sta je dan als huurder wel huurverhoging maar niets doen .