dinsdag 11 juni 2024

ORANJE HEGGEN, BOMEN, VERKEERSPALEN....
Gaan we langzamerhand over van de groenste wijk van Stad naar de meest oranje gekleurde?

Gisteren was de uitzwaaiwedstrijd in de Kuip te Rotterdam, vandaag reizen 'onze jongens' af naar Wolfsburg, naar het gastland Duitsland.

Komende zondag de eerste wedstrijd tegen Polen, en mocht het daarna in een sneltreinvaart doorgaan wat betreft overwinningen, dan zal Nederland-Groningen-Beijum weer in een echte gekkenhuis veranderen.

Het begin is er al.

Foto boven, hoek Emingaheerd-Claremaheerd. Een oranje ingepakte heg, drie verkeerspalen in dezelfde kleur ingepakt en de nodige vlaggetjes. Laat het feest hier maar beginnen.

Foto links, vlakbij. Zal de boom het fijn vinden dat ie een oranje broek aan heeft gekregen?

Rechts de Galkemaheerd. Vlaggetjes van huis naar huis.

De mensen hebben, denkt deze blogger, zin in wat saamhorigheid. Beu van de polarisatie, eerst corona, nu weer de politiek. Feest vieren.

Foto beneden, de etalage van de kringloopwinkel kleurt ook oranje. Shirtjes, petjes, vlaggetjes...

Hoe lang zal het feest gaan duren? Tot na de finale?


6 opmerkingen:

Anoniem zei

De bomen vinden totaal niet erg .. het is zo opgehongen dat de netjes los hangen van de boom .. en het laat zuurstof door .. daar hebben wij rekening mee gehouden voordat we de bomen gingen inpakken ..

Chris zei

Het moet ook voldoende licht doorlaten, dus of die heg dit inpakken gaat overleven? Ik betwijfel het.

Anoniem zei

Foebel is voor Tokkies

Anoniem zei

Ja zeker paar jaar geleden ook gedaan .. en toen kwamen er zelf witte bloemen in de bosjes .. overleven doen ze het wel ..

Anoniem zei

Foebel??

Henk Kamminga zei

Aan de foto's te zien lijkt het er wel op, Johan. Alhoewel, ook hier in De Hunze zie je de oranje vlaggetjes voorzichtig verschijnen. Ikzelf ben absoluut geen voetballiefhebber, dus aan mijn huis geen oranje spul. Wel opvallend is, dat die 'oranje-gekte' voornamelijk in het noorden van de stad te zien is. In het zuiden kom je niet zoveel orlanje vlaggetjes tegen.
Sterkte, Johan.