maandag 10 juni 2024

DAG FRANS

Hij was een van de meest gedreven vrijwilligers van Beijum. Nooit verzakend, altijd tot in de puntjes opkomen voor de wijk. Zijn wijk. Wellicht dreef hij de gemeente wel eens tot wanhoop met zijn tips en kritiek. Altijd voor een in zijn ogen betere en leefbare wijk.

Ons aller Frans Egberink is op 3 juni op 89 jarige leeftijd overleden. 

 En dat is een verlies voor de wijk. Frans was het niet altijd eens met wat deze blogger allemaal opschreef, maar we bleven altijd in gesprek. Ook tipte hij ondergetekende vaak. Kijk daar en daar eens, maak maar foto's, het is daar zo'n enorme bende. Frans hield van een opgeruimde en ordelijke wijk. Sterker, hij stond erop.

Zeven jaar geleden kreeg hij met zijn maatje Theo Smit een Koninklijke onderscheiding in verband met hun tomeloze inzet voor de wijk. Moest er zwerfvuil worden geruimd? Frans was erbij en stak zijn handen uit de mouwen. Wijkbijeenkomsten? Frans was present. Lentekriebels? Frans op zijn best.
Zie afbeelding rechts. Werkgroep Groene Long? Niet zonder Frans.

In 2010 vierde Frans zijn 75e verjaardag. Bekijk de video nogmaals. Vriend Theo legt aan het begin uit wat Frans drijft.

Morgen wordt om 14.00 uur afscheid genomen van onze markante Beijumer. Crematorium Hoendiep.
Er zijn weinig mensen te noemen die zo verbonden zijn met de wijk als dat Frans was. Dat kwam wel eens drammerig over, maar dankbaarheid is op zijn plaats.

Foto beneden, Frans in zijn element. Lentekriebels, tussen de opruimende kinderen.

Geen opmerkingen: