woensdag 26 april 2017

EEN KONINKLIJK LINTJE VOOR THEO EN FRANS

Zevenenzeventig Groningers hebben vanochtend een lintje gekregen, waaronder twee beroemde schoonmakende en opruimende heren uit Beijum. U ziet ze op een vijf jaar oude foto staan tussen de toenmalige wethouder Janny Visscher.

De foto is destijds genomen tijdens het, hoe kan het ook anders, Lentekriebels.
De heren op leeftijd, en met een enorme staat van dienst, mogen zich ´Lid in de orde van Oranje Nassau´ noemen.
Een acht jaar oude video over de toen 75 jaar geworden Frans vindt u hier. Wat zegt Theo over zijn kompaan? De vrouw van Frans? Bekijk en beluister de video..

4 opmerkingen:

Unknown zei

Dat hebben de heren MEER DAN VERDIEND! Blij om te lezen dat hun tomeloze inzet voor de wijk is bekroond. Wat zou het mooi zijn als hun werk door jongere heren of dames voortgezet kan worden... want ik meende toch eens te begrijpen dat ze wel op zoek zijn naar waardige opvolgers (of misschien vergis ik me hoor!). Zou mooi zijn als er wat mensen dit stokje overnemen!

Kees Huizenga zei

De heer Ruud van Erp, stadsdeelcoördinator Oost, schrijft op Twitter over "geridderd".

Welnu: "lid in de Orde van Oranje Nassau" is niet gelijk aan Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ik sluit niet uit dat de gemeente Groningen door middel van ambtenaren, werkzaam in Beijum/Noorddijk, heeft bemiddeld inzake deze koninklijke onderscheiding.

In het bericht op OOG TV wordt verwezen naar de Bewonersorganisatie Beijum. Dit moet zijn: de Groene Long van Beijum. Hierin zijn Frans en Theo superactief geweest. Dit is onmiskenbaar juist. Van harte gefeliciteerd.

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://lintjes.nl/onderscheidingen/de-orde-van-oranje-nassau

Anoniem zei

Kijk ik eens op beijumniews,zie ik dit! Super en terecht. Gefeliciteerd Frans en Theo.
Trijntje