donderdag 13 april 2017

VOLKSTUIN (EN) DRIE WIJKEN IN VOORJAARSSTEMMINGIn februari beginnen de eigenaren van een volkstuintje vaak al met voorbereidingen voor een nieuw bloeiseizoen. Maar nu het begin en al weer bijna half april is zijn de tuinliefhebbers weer regelmatig op volkstuincomplex de Drie Wijken te vinden.

Afgelopen week liep ondergetekende op een stralende voorjaarsdag met beheerder Kees Kamstra een rondje over het tuincomplex achter de Heratemaheerd, vlakbij het Boterdiep.

Kamstra is de man die lekkere bramen-jam uit eigen wijk maakt, zie nog eens dit bericht.

"Weet je dat we ook imkers op deze volkstuin hebben?" Hij zeulde de blogger mee naar een bijenkast achter op het complex.

Zie foto rechts. Wat een bijen! "Kom nog maar eens langs als de imkers er in hun beschermde kleding bijstaan." Dat gaan we binnenkort doen.

Een seizoen begint en eindigt. Afgelopen najaar was het feest bij het Boterdiep omdat er een einde-seizoensfeest werd gehouden. Zie nog eens dit bericht

Het nieuwe seizoen is nog maar net begonnen en in feite is het elke dag feest op het volkstuincomplex.

Vijf jaar geleden maakte de blogger een filmpje over o.a. de volkstuin bij het Boterdiep. Daar staat ook een stukje over volkstuin Froukemaheerd op, zie nog eens dit bericht + filmpje

Ter zijde, er zijn vier volkstuinen in Beijum, Froukemaheerd, Fossemaheerd en Heratemaheerd behoren bij Drie Wijken.
En dan zit er ook nog een biologische variant in de Rensumaheerd.

Foto rechtsonder: Kees Kamstra.

Geen opmerkingen: