vrijdag 14 april 2017

KINDEREN KUNNEN WEER BADDEREN OP PLEIN OOST


Ze zijn meer maanden in het jaar uit dan dat ze aanstaan, Het is weer zover. Nu het zonnige warme weer nog, en de kinderen kunnen weer schaars gekleed plezier maken tussen de opspringende fonteintjes.

Foto is gistermiddag gemaakt. Ze doen het weer, nadat ze de herfst- en wintermaanden stil hebben gelegen. Kijk ook eens achter de boom rechts (waar nog steeds herfstbladeren aan zitten), een mannetje in een hoogwerker is bezig om de laatste hand te leggen aan de verfpartij. Zie de witte balustrades die een fris kleurtje hebben gekregen.

Terug naar de fonteintjes, zo begon het vier jaar geleden. Het ziet er altijd kleurrijk en fleurig uit tijdens hete dagen, wel mag opgemerkt worden dat Plein Oost een Mooi-weer-Plein is, als het fris is hebben ouders en kinderen er weinig te zoeken.

Dit jaar is het acht jaar geleden dat Beijumers met afgevaardigden van de gemeente Groningen in conclaaf gingen over de inrichting van hun plein. Daar is een filmpje van die nog in het oude Innersdijk is opgenomen, zie hier (met o.a. Karin Dekker, destijds wethouder voor vervoer).
In 2010 was er een actie Plein-Fijn, i.s.m. Platform Gras, zie nog eens hier

Geen opmerkingen: