maandag 10 april 2017

IN DE LENTE MAAK JE JE TUIN OP ORDE Het voorjaarsweer inspireert veel Beijumers om in en om hun tuin bezig te gaan. Plantjes poten, oude struiken verwijderen, een tuintje opnieuw inrichten.

Afgelopen donderdag was er een soort van 'bloemetjesmarkt' op Winkelplein West. Georganiseerd door de Duitse grootgrutter die daar zit.

Dat was een handige zet van de grutter, het bespaarde de mensen een tocht naar de Hornbach, toch een stukje verder weg (beetje Duitse concurrentie in Beijums voordeel is niet verkeerd).

Zie foto links en rechts, rekken vol plantjes en in plastiek ingepakte bloemen of ook plantjes stonden voor de noordkant van het winkelplan, vanaf de kapper, tot de pizzeria, de grutter heeft zelf een best stuk grond voor winkelwagens gereserveerd dus het moest wel voor de ingang van de buren. Maar dat terzijde.

Er werd gretig gebruik gemaakt  en verschillende Beijumers liepen met tassen of fietsten met fietstassen terug naar huis en tuin om bezig te gaan.

Op amper honderd meter afstand zag de blogger binnen een afstand van vijftig meter mensen in de weer met hun groen en tuin.
Zie foto boven, linksonder en beneden.

De schoolkinderen gaan deze dagen en weken weer naar het Schooltuincomplex, de volwassenen gaan hoofdzakelijk met eigen tuin (of balkon) bezig.

De groenste wijk van Groningen doet langzamerhand zijn erenaam weer aan. Tussen het vele groen schitteren de vele kleurrijke bloemen in tuinen van mensen (en vergeet de duizenden gele paardenbloemen en boterbloemen niet). Is het voorjaar niet de meest blij makende jaargetijde van het jaar?

Geen opmerkingen: