vrijdag 14 april 2017

De 4MIJL VAN BEIJUM?

We hebben een 4mijl van Kardinge, zie dit bericht.
Maar dé loopafstand van Groningen kan ook dichter bij huis gezocht worden. Lezer Remko stuurde de afbeelding en schreef erbij:

Misschien wel een leuk item: (of een terugkerende rubriek - hardlopen in Beijum), ik heb laatst even een rondje om Beijum gelopen. Wat blijkt nou: een rondje Beijum is gewoon 4 mijl! Hoe leuk is dat? Ik heb een schermafbeelding meegestuurd van de gegevens van mijn GPS-horloge. 

Een rondje om Beijum lukt niet helemaal. Bij de Heratemaheerd / Sijgersmaheerd ben ik door Beijum gegaan. Als je daar om Beijum heen wilt lopen moet je langs het Boterdiep doorlopen de Hunze in. Minder mooi vind ik. Na het koerspad ben ik juist wel wat ruimer om Beijum gegaan, je hebt daar een onverhard pad maar ook verharde paden (anders moet je door de Froukemaheerd / Wibenaheerd / Nijesteinheerd lopen). 

Nu staat er trouwens 6.51 km. De 4 mijl is 6.43. Als je de verharde paden neemt zoals hiervoor genoemd, dan gaat die 80 meter verschil er denk ik nog wel af...

JF; meer hardlopers in en rond Beijum? Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De "Vier mijl van Beijum" kan heel mooi gecombineerd worden met de viering van "40 jaar Beijum" (in 2018).

Zie in dit verband Samenloop voor Hoop Groningen/Beijum in juni 2016.

Ik denk hierbij vooral aan jonge kinderen en de jeugd. Betrek daarom de basisscholen van Beijum bij de organisatie van 40 jaar Beijum. Ook het Wessel Gansfort College aan het Heerdenpad.