donderdag 6 april 2017

STUDIEBLIK, VOOR GEMOEDELIJKE EN PROFESSIONELE BEGELEIDING (Hamertje Tik)


 'Samenkomen is een begin, samen blijven is vooruitgang, samenwerken is succes’
Henry Ford 

Door Sabine van der Kolk
Iets meer dan een jaar geleden heb ik StudieBlik opgericht. Met vanaf het allereerste begin met Robin Parengkuan aan mijn zijde. Het afgelopen jaar zijn er mooie dingen gebeurd, we hebben veel leerlingen kunnen en mogen helpen.
Ons doel is om op een open en professionele manier leerlingen verder te helpen. Eén van onze kenmerken is dat wij leerlingen in een gemoedelijke omgeving willen helpen op een zo’n persoonlijk mogelijke manier. We streven ernaar de druk weg te nemen om er zo achter te komen tot wat een leerling in staat is. Zo kunnen leerlingen bij ons ‘chill’ een boek lezen op de schommel en hebben we tal van rekenspelletjes om het rekenen onder de knie te krijgen.
Voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs bieden we rust, regelmaat maar ook ruimte en aandacht. Zij mogen bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer ze vinden dat ze even pauze nodig hebben. Zij kunnen gebruik maken van koptelefoons als ze bij het huiswerk maken of studeren graag naar muziek willen luisteren.
Met deze insteek zijn we een heel eind gekomen. Verder zelfs dan wij hadden verwacht. We zijn namelijk op het punt aangekomen dat we uit gaan breiden, we hebben meer ruimte nodig. Ruimte om te studeren, ruimte om te denken en ruimte om leerlingen zich te laten ontwikkelen.
Deze ruimte hebben we gevonden bij Hamertje-Tik B.V. in Beijum, aan de Emingaheerd 108. Hamertje-Tik is een leuke kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang. 

Vanaf de eerste ontmoeting was er een klik. Zij kijken net als wij naar mogelijkheden, de toekomst en de individuele kinderen. Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat we de knoop door konden hakken. Een samenwerking kwam snel tot stand.
Jullie zijn vanaf volgende week van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.
Met vriendelijke groet,

Sabine van der Kolk
StudieBlik
www.studieblik.nl
Tel: 050-8800444
Whatsapp: 06-20999765

Sabine, wat vind je leuk aan het begeleiden van schoolkinderen?
"Ik vind het mooi als ze zich ontwikkelen, dat ze zelfvertrouwen krijgen en weer trots op zichzelf kunnen zijn. Zo prachtig om te zien als ze weer lekker in hun vel komen te zitten."

Klik desgewenst het logo links van StudieBlik open.
Beijumers kennen Sabine ook vanwege haar activiteiten binnen Scoutinggroep de Voerman, zie hier, rechts op de foto

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Krijgen de kids ook geitenwollensokjes aan?
Gooi het er maar in: zelfvertrouwen, zichzelf kunnen zijn, mooi als ze zich ontwwikkelen.....
Het mooie is dat het allemaal zo meetbaar is.

Anoniem zei

En niet te vergeten: de lekker-in-hun-vel-meter slaat weer uit naar 10

Anoniem zei

Fijn dat er weer een nieuwe voorziening komt aan Plein Beijum Oost. En nog wel een particulier iniatief. Versterking van dit gebied voor bewoners.
Gemeente blijft na vertrek van resp. Wijkpost sociale zaken, bevolkingszaken, en Wegwijzer in gebreke met het maken van een echt Voorzieningenplein. En ook is het al meer dan acht jaar meer lullen dan poetsen met nieuwbouw Innersdijk en voorzieningengebouw hierzo.

Anoniem zei

En het wijkteam Wij gaat ervoor zorgen dat deze voorziening beschikbaar is voor Beijumers? 200 euro per maand voor een studiefaciliteit? Sorry, wie heeft dat over per maand?

Simone zei

Ja he! Super fijn dat kinderen met een beter rapport thuis komen, lekker meetbaar. En dat zelfs met of zonder geitenwollen sokjes.

Anoniem zei

Goed initiatief! Als je ziet wat de kinderen tegenwoordig in overvolle klassen op de basisschool voor hun kiezen krijgen is dit een welkome aanvulling. Succes!