zaterdag 29 april 2017

LENTE AAN DE OOSTKANT VAN HET GROENE HART (9)


Het mooiste gedeelte van bovenstaande foto is volgens de Beijumblogger de wolkenpartij rechtsboven in de lucht.

Verder, en hij mot nait soezen, maar toch: waar blijven de planten en de bloemen op de voorgrond?

Het Groene Hart moest vanaf de kant, de oostkant, ter hoogte van de Ypema- en Galkemaheerd, toegankelijker worden. Zie nog eens dit bericht, foto van de andere kant genomen (i.v.g.m bovenstaande afbeelding).
Als 'gewone Beijumer Burger' heeft ondergetekende de door meer dan een miljoen kostende 'renovatie' van het Natuurpark Beijum nooit begrepen. In 2012 schreef hij over het kaderplan Groene Hart
Voor wie is het Hart van Beijum eigenlijk opgeknapt?

Het is een persoonlijke mening. Maar volgens de blogger had de ruim een miljoen euro wel ergens anders aan mogen worden besteed. Zie nogmaals de foto. Dit lijkt toch nergens op?

Wat een gecultiveerde nep-natuur. Waar is het oorspronkelijke en ongerepte oerwoud van Beijum toch gebleven?

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ik verwijs naar mijn reacties op Beijumnieuws van 24 april 2013:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2013/04/de-makeover-van-het-groene-hart.html

Hierop is nimmer een deugdelijk verweer gekomen van de Klankbordgroep Groene Long. Deze groep heeft zich nimmer aan de wijk verantwoord, waaraan de BOB mede debet is (inclusief de werkgroep Groene Long).

Anoniem zei

klaar om vol te bouwen met flats

Anoniem zei

er zou een heleboel gebeuren om het park gezellig aan te kleden met veel bloeiende struiken en bloemen , zodat men meer zou kunnen gaan genieten van ons mooi Beijum . ik vind dat er met spoed wat moet gebeuren of is dit weer onnodige geldverkwisting ? ik heb het vorig jaar zo rond deze tijd op tekening gezien hoe het allemaal zou worden .de wannen die hebben mij met hele verhalen gouden bergen verteld dat het één en al een bloemenpracht zou gaan worden . de één , 3
miljoen die er ingestoken is zal wel op een andere manier verdwenen zijn !! Beijummers kom in actie en laat je horen .
trouwens het onderhoud zoals gras maaien en schoonhouden moet veel beter gebeuren want dat is ook toch een aanfluiting !!