donderdag 6 april 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (32)De grootste wijk van Groningen, Beijum, heeft geen grote parkeerplaats waar een bord met een P opstaat ten teken dat je je auto er neer kunt zetten, maar in de veel kleinere wijk De Hunze hebben ze die wel.

Zie foto boven. Gemaakt vanaf de Cuyperweg, de weg die vanaf de Amkemaheerd Beijum overloopt in genoemde straat bij de buren.

Het kan niet missen, dit moet nog de overgebleven parkeerplaats zijn van Tuinland, de jaren geleden afgebroken tuincentrum van deze bekende winkelketen.

Drie jaar geleden bivakkeerden stadsnomaden op het braakliggende terrein, zie nog eens dit bericht

Maar vrij snel werden die verjaagd, want er werd een nieuwe straat gebouwd. De van Eickstraat. De huizen staan er al weer een jaar, zie nog eens deze video 

De linker foto is vanaf de Beijumerweg genomen, vanaf de andere kant in vergelijking met bovenstaande foto.. Het is toch een vrij grote parkeerplaats die er al jaren ongebruikt ligt. Dat een projectontwikkelaar er nog niet z'n begerige oog op heeft laten vallen. Op de achtergrond, nog steeds foto links, zien we de rode daken van genoemde nieuwe straat.

Wat staat daar toch voor bijzondere auto in de berm op de parkeerplaats? Als de blogger zich niet vergist staat die daar al een tijdje. Interessant, Verkeersgroep.nl staat op de dikke wagen. Even googelen, http://verkeersgroep.nl/diensten/calamiteiten/

Staat het bakbeest er om acuut uit te kunnen rukken in geval van calamiteiten? En zo ja, mag of kan dat dan gecommuniceerd worden? Of woont er gewoon een verkeersregelaar in De Hunze die de 'auto van de zaak' er neer zet? De blogger zal de vraag uit gaan leggen. Op de website staat o.a.:
Calamiteiten
Speciaal voor bijzondere inzetten en onvoorziene zaken heeft de Verkeersgroep een groep snel inzetbare beroepsregelaars op motoren beschikbaar. Deze groep is gewend om op te treden in ad-hoc situaties en is in het bezit van het certificaat Incident Management (IM)

1 opmerking:

Hunze zei

De van Eickstraat.

Ter uwer info: Van Eyckstraat.