woensdag 12 april 2017

"LEKKER JE EIGEN BUURT GAAN TERRORISEREN." (Doornbosheerd)

Drie jaar geleden werd de Doornbosheerd opgeknapt

Afgelopen maandagavond was er gedonder in de Doornbosheerd, getuige dit Twitterbericht dat gisteren werd gepost:Na wat digitaal rondvragen kwam onderstaande verklaring/boosheid van een bewoner uit betreffende heerd bovendrijven: 
Er kwam een nieuw speelveldje...

Ik woon aan de Doornbosheerd en heb het allemaal gezien, het ging om jongens die hier zoals altijd overlast veroorzaken en deze keer waren ze aan het ouwehoeren met wat op een vuurwapen leek, en er heeft waarschijnlijk iemand gebeld en gezegd dat ze met een vuurwapen liepen maar het was waarschijnlijk een nep vuurwapen of balletjespistool maar ze zijn hardhandig opgepakt, waar sommige buren het niet mee eens waren maar ik wel. Deze lui veroorzaken ernstige overlast hier waar de politie meestal vrij weinig aan doet maar deze keer een keer wel.
En voordat mensen hun ongenoegen gaat uitspreken over dat het kinderen zijn en kinderen nou eenmaal ouwehoeren, hier even een korte samenvatting van wat de meeste mensen die hier wonen onder ernstige overlast verstaan ; elk weekend tot 11, 12 uuur zoveel lawaai maken dat onze kinderen niet kunnen slapen, wij de tv maar uitdoen omdat we hem steeds harder moeten zetten, als je netjes vraagt of ze wat stiller kunnen zijn we gewoon keihard uitgelachen en uitgescholden worden. Ze plassen in onze portiek, ze maken de speeltuin hier die voor ONZE kleine kinderen bedoelt is een dikke zooi, ruimen hun zooi niet op, gooien met fietsen naar elkaar en beschadigen onze auto's. En nu was het dus met een nep wapen rondrennen, er is elke keer wel wat. En het ergste is ze wonen hier helemaal niet!!!! Lekker je eigen buurt gaan terroriseren.
In juni 2014 werd de Doornbosheerd feestelijk 'heropend.'

Ondergetekende vroeg de bewoner of het verhaal online mocht. Antwoord:


Heel graag zelfs, hier moet serieuze aandacht voor komen en het Wijkteam weet ervan maar lijkt er vrij weinig aan te doen. Er zijn een aantal buren die om deze reden zelfs verhuist zijn inmiddels, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een aantal jaren geleden werd de Doornbosheerd met veel gemeenschapsgeld opgeknapt. Vier jaar geleden werden de plannen voor sociale en fysieke vernieuwing voor dit gedeelte van de wijk gepresenteerd. Zie nog eens dit bericht En hier


De Beijumblogger wijdde een serie aan de 'Ontwikkelingen in de Doornbosheerd.'

De plannen werden destijds aldus gepresenteerd:
De Doornbosheerd en de Barmaheerd in Beijum worden onderhanden genomen. De straten moeten leefbaarder en veiliger worden. Bewoners, woningcorporaties De Huismeesters en Nijestee, Stiel en gemeente Groningen hebben een plan ontwikkeld om dat te realiseren. De straten worden fysiek opgeknapt, maar ook sociale problemen worden aangepakt.
De problematiek in de Doornbosheerd en de aangrenzende Barmaheerd is divers. De openbare ruimte is rommelig en is er sprake van overlast door hangjongeren en drugsdealers. Dat veroorzaakt bij bewoners een gevoel van onveiligheid.
Zie de reacties via Facebook, klik op de rechter F:

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja en als je dan zegt tis Beijum ,krijg je allerlei verwensingen naar je hoofd geslingerd.

En natuurlijk gebeurt dit ook in andere wijken maar daar WOON IK niet ,zie deze ellende met regelmaat .

Zet dit soort aan het werk in de bossen of buitendijks .

Anoniem zei

Maar waarom komt alleen haar mening is zei de enige die daar woont?

Anoniem zei

En dit is een mening want feiten staan in haar uitspraak niet zowel waarom word er nu pas aandacht aan besteed

Johan Fehrmann zei

Alle reacties zijn welkom, mits beschaafd en zonder gescheld oid...

Anoniem zei

Het bleek om een speelgoed wapen te gaan.

Anoniem zei

En iemand ook het Wijteam gevraagd of ze er van weten?

Anoniem zei

Het is een FEIT dat 90% van de buren in de Doornbosheerd last heeft van overlast door hangjongeren. En er word nu MEER aandacht aan besteed omdat er nu op fb over word gesproken. GILLIANO.

Anoniem zei

Hangjongeren, het grootste probleem van Beijum. Laatst op Plein Oost ook weer, tot 2 uur 's nachts en maar lawaai maken. Hard aanpakken!

Anoniem zei

Zijn jullie zelf niet jong geweest? Wij hadden vroeger ook lawaai en oke ze zijn brutaler tegenwoordig als je vraagt of het zachter kan maar dat word tog wel erger met de tijd ��������!!