donderdag 13 april 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (33)


Zal er een natuurliefhebber wonen? Of twee naast elkaar? Want links en rechts naast de middelste regenpijp zien we met takken en zijtakken bedekte muren.
Dat zal naar verwachting de komende dagen en weken gaan bloeien en groeien.

Foto is naar ik me meen te herinneren in de Berlageweg gemaakt.

Vooral het linker huis met de 'muurtuin' lijkt bewoond te worden door een natuurliefhebber. Het huis helemaal links steekt er maar kaal bij af.

Goed te zien is dat de natuur een eigen groeitempo heeft. De boom rechts begint langzaam te bloeien, in de boom daarnaast hangen de bloesems en het takkenhuis moet nog helemaal beginnen met bloeien.

De Beijumblogger zit raar tegen het bovenste gedeelte aan te kijken. Nee, het is vast geen duiventil, maar zullen het vier glazen deuren zijn met elk een hekje ervoor? In elk geval zien we drie vogelhuisjes naast elkaar hangen. En ook hier, in het 'dakkapel' zien we de takken tegen de gevel aangroeien.
Het vreemde is verder dat ondergetekende links geen zijstuk van het bovenstuk ziet, terwijl de foto toch iets van links is genomen. Alsof er alleen maar een decorstuk staat, een soort van kunstwerk. Maar dat zal vast gezichtsbedrog zijn.

Beijum is een bijzondere wijk met hele vreemde dingen in het straat- en huisbeeld.
Maar als je goed kijkt, dan valt op dat in De Hunze ook aparte dingen zijn te bewonderen.

Geen opmerkingen: