donderdag 20 april 2017

ONDERTUSSEN IN DE KRINGLOOPWINKEL (4)Oranje-attributen in de etalage van de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd. Gistermiddag ontwaarde de blogger de prullaria in de etalage en hij dacht: wat wordt er eigenlijk niet verkocht?

Altijd leuk om even naar binnen te lopen. Tegen een uur was dat. Er waren geen klanten in de winkel, even een bezoekers-luwte is vast ook niet onprettig voor de verkopende dames.
Een van hen: "Ja, goed hé, Koningsdag komt eraan en daarom verkopen we ook oranje dingen."

Leuke combinatie, de Kringloopwinkel verkoopt oude dingen, kleren, lp's, cd's, etc. Maar ze zijn er ook to the point en actueel, getuige het oranje-gevoel.

Zie foto links, dat lijken geen winterkleren, eerder kleding die bij de tijd van het jaar past.

Op de rechter afbeelding zien we een wand met louter kneuterige attributen, als schilderijtjes, schalen met opschriften en veel tegeltjeswijsheid.

Zie ook de afbeelding beneden.

De (overwegend) aardige dames die er werken werkten rustig door. Vrijwilligerswerk. En dat geeft voldoening. Vrijwilligerswerk doen om plezier te hebben Je kunt er niet van leven. Is niet echt een goede tegeltjeswijsheid, maar het dekt de lading wel.

De Kringloopwinkel is een driedubbele winwinwin-situatie. Vrijwilligerswerk doen, tevreden Beijumers die kunnen brengen en kopen, en ook geeft het wat levendigheid rond Plein Oost.

Foto links, het is een vrouwencultuur in de winkel, maar er 'lopen' ook heren rond.

Geen opmerkingen: