woensdag 4 april 2012

LENTEKRIEBELFEEST BIJ 'T TREFPUNT

Nee, het feest was eigenlijk niet georganiseerd voor volwassenen, de kinderen staan vandaag centraal. Maar ja, een Lentekriebelfestijn, zoals vanochtend bij 't Trefpunt was georganiseerd, kan natuurlijk niet zonder volwassen sturing.
U ziet op de foto twee drijvende volwassen krachten van de wijk-lentekriebels naast wethouder Jannie Visscher staan. De heren geven vaak aan niet zo nodig op de foto te hoeven, het gaat hun naar eigen zeggen om de wijk, en niet om henzelf. Maar ja, je komt niet elke dag met een wethouder op de foto, de fotograaf ontmoette deze keer geen weerstand.
Rechts ziet u Theo Smit staan, afgelopen maandag stond hij al op een foto op Beijumnieuws. Nooit rust in de kont, altijd in de weer voor 'zijn' wijk. En, hoe kan het ook anders, want dit duo lijkt onafscheidelijk, aan de andere kant staat Frans Egberink. Ook altijd in de weer voor een schoon, heel en veilig Beijum. Zie nog een video over hem hier.

Maar waar zijn de kinderen dan? Geen nood, ondergetekende stoof (ivm weinig tijd) omstreeks kwart over elf vanochtend even het terrein bij het Trefpunt op. Later op de dag kunt u hier een video verwachten. Veel kinderactiviteiten daarop. Maar er komen ook enkele volwassen op aan het woord.

Update 14.28 uur: Op www.oogtv.nl staat dit:
In Beijum wordt woensdag afgetrapt met LenteKriebels, de traditionele voorjaarsschoonmaak in de stad. Deze hele maand ruimen stadjers zwerfafval op en knappen ze hun straat of buurt op. Wethouder Jannie Visscher geeft om half twaalf het startsein bij Het Trefpunt in Beijum. Acht scholen hebben dan al het zwerfvuil in de wijk aangepakt.
Aan Lentekriebels werken ook sportclubs, studenten, kerken en de kinderopvang mee. De gemeente geeft hen daar subsidie voor. Het geld wordt gebruikt voor een gemeenschappelijk doel, zoals een buurtbarbecue of straatfeest.

Geen opmerkingen: