zaterdag 21 april 2012

MUZIKANTEN BIJ 'T WINKELCENTRUM

Lijkt het nou zo, of produceren de muzikanten voor Winkelcentrum Beijum de laatste weken vrolijker en opwekkende geluiden? Normaal gesproken komt je hier de een na de andere klaagzang ten gehore, vergezeld gaande van trieste en soms smekende blikken. Maar wat swingt dat ineens. En wat een open opstelling van de drie muzikanten. Jawel hoor, een filmpje maken was kort geleden geen probleem. En een foto maken mocht ook wel even, maar of ik daarvoor dan wel even een euro in de bedelpot wilde gooien. Nou, vooruit dan, voor wat hoort wat. Zij hun inkomen, en ik een filmpje voor Beijumnieuws.
Er hangt, vind ik, vaak een waas van geheimzinnigheid en negativiteit rond de straatmuzikanten bij Winkelcentrum Beijum. Verhalen over dat ze 's ochtends met een busje worden gebracht en 's avonds weer worden opgehaald. Over mobiele telefoons en dure blikjes frisdrank waarvoor je ook een literfles uit de Lidl zou kunnen kopen. Tja, ik weet het niet, en ik weet niet wat er waar is van deze volksemfindische-verhalen.
Zit er een georganiseerde bedelindustrie achter? Of zijn het lullige verhalen, ingegeven door irritatie en intolerantie? Wie het weet mag het zeggen.
Ze swingen er de laatste tijd over, opgewekte muziek en een positieve uitstraling. Hoezo deze omslag? Kijk en luister eventueel even mee via de video.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

ik word er eigenlijk schijtziek van ze zitten je doordringend aan te kijken als je er langs loopt en ze gaan er nu ook bij zingen nou daar word je vrolijk van pfff

Bianca... zei

Daar ben ik het helemaal mee eens...en je kan haast geen winkel meer in gaan want ze staan bijna overal in de stad....Ik heb het nu ook wel gehoord!

Anoniem zei

e mogen namens de wet er maar een half uur staan en meziek maken kennen ze ook niet een RAMP

Alie zei

Heb het er ook niet zo op. Wat schetste mijn verbazing toen ik van de week het winkelcentrum inliep en ik hoorde de man met de viool (die op dat moment alleen was) 'mien toentje' van Ede Staal spelen. Ik dacht, hoor ik dat nu echt goed?? Ja, het was echt het voor mij als rasgroninger overbekende deuntje.. De man steeg ineens flink in mijn achting ;-).
Overigens groet ik ze gewoon en loop voorbij. Je bent niet verplicht om wat te geven, netzo min als zij verplicht zijn om daar te staan.

Anoniem zei

een kwartiertje oke,maar als je dicht bij het winkelcentrum woont,en je eigen radio harder moet zetten,omdat je anders het gejank van die man de hele dag hoort in je woonkamer,daar wordt je echt niet vrolijk van hoor,dus van mij mogen die mensen weg blijven,trouwens ze mogen daar maar een kwartier staan te bleren,en dat is ook zeker lang genoeg.man nog even en alle katten van beijum staan er naast te janken.......

ralph zei

Ik woonde ooit boven een winkelcentrum in de stad met beneden mij zo'n harmonica figuur. Voor even is het niet erg maar de hele dag dezelfde melodietjes maakte me gek. Klagen bij de politie hielp zelden en als ze weggestuurd werden stond er een uur later een collega die gebeld was. Bij de aldi aan het hoendiep werd een paar jaar geleden dagelijks een vrouw neergezet die gedrogeerd of anders mentaal gehandicapt was. Speelde half kwijlend de hele dag door twee tonen. Vraag me ook wel eens af naar de volgens mij in en in trieste omstandigheden.

Anoniem zei

Schreef je niet eerder een stukje Johan over deze mensen die met eigen auto kwamen voor rijden ?