zondag 8 april 2012

TEN NOORDEN VAN BEIJUM

Afgelopen zaterdagmiddag moest ondergetekende even in Harkstede zijn. Op de terugweg heb je twee mogelijkheden, althans dat 'zegt' m'n Tomtom. Je kunt als je bij de N360 aangekomen bent naar links rijden, de weg van Delfzijl naar Groningen nemen en via de Beneluxweg naar Beijum rijden. Maar je kunt ook rechtdoor, achter Lewenborg langs, naar Noorddijk rijden. Laatstgenoemde route is het schilderachtigst. Mooi kerkje heeft Noorddijk, en wat ligt die Kanoboerderij daar mooi.
Na een paar bochten nader je dan Zuidwolde, bijna daar aangekomen, ter hoogte van Beijum zette ondergetekende de auto even langs de weg. Wat een groenstrook ten noorden van de wijk. En wat een mooie wolken hingen er in de lucht. Of was het één wolk? Het lijkt allemaal aan elkaar vast te zitten.
Het gaf een rustig en dromerig gevoel. Even de wonderlijkste en mooiste wijk van de stad vanaf een afstand gade slaan. De mantra over het vele groen in en rond Beijum houdt ondergetekende dit keer maar voor zich. Beelden zeggen soms meer dan woorden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig toch, zo dicht bij de stad, in het westen zijn ze hier erg jaloers op, geen golfbanen of nieuwbouw.

Anoniem zei

Idd, hier nevernooit een golfbaan!!