vrijdag 20 april 2012

EEN MEERKOET MET NEST


Afgelopen zaterdag publiceerde ondergetekende een blogbericht over een meerkoet die een nest had gemaakt tegen een gevel van het Hof van Beijum. Kijk desgewenst nog even hier. Eergisteren ging de telefoon. Visverkoopster Peggy :"Kom je nog even filmen? De meerkoet zit op het nest." Er waren nog enkele lezers die over de meerkoet mailden. Is het dan toch mogelijk om dichterbij te fotograferen of te filmen? Ja, dat bleek eergisteren. Met de camera er op af, net om het hoekje kon je de broedende meerkoet zien. Broedend? Een medewerker van de snackbar, die liever niet in beeld wilde, kwam erbij staan en vertelde dat het een wederkerend nest is. Het schijnt dat op deze plek al meerdere jaren meerkoetjes worden uitgebroed.
Kijk eventueel even naar de video over een voorjaarsnest op een bijzondere plek in de wijk.
Update 14:48 uur: alsof de duvel er op een prettige manier mee speelt. De video was net gepubliceerd, of er komt een foto binnen van lezer Dick met de tekst:
De meerkoeten bij het hof van Beijum hebben vanmorgen 5 jongen gekregen foto gemaakt 20-04-2012 groetjes Dick.
Zie de linker foto, iets groter te klikken. 
Nou denk ik toch dat de jongen er al iets langer zijn, afgaande op de medewerkster van de snackbar die op de video te horen is.

Geen opmerkingen: