donderdag 5 april 2012

KLEURWIJK GODEKENHEERD (VIDEO)

Op de foto ziet u kunstenares Marijke Langius uit Beijum bezig met haar kunstwerk op een gevel van een huis op de grens tussen de Godeken- en Holmsterheerd aan te brengen. Ik reed er eergisteren en gistermiddag een paar keer langs en zag de schaduw van twee 'bomen' op de muur verschijnen. De kunstenares is uren in de voorjaarskou in de weer geweest om het door haar bedachte kunstwerk te voltooien. 
De foto komt wat eenzaam over, en ik kreeg bij het zien er van een variant van een nummer van Boudewijn de Groot in m'n hoofd: 'Hoe sterk is de eenzame schilder, die kromgebogen op een steiger in Beijum....'
Maar zo eenzaam schijnt het allemaal niet te zijn geweest. Volgens Marijke Langius heeft haar activiteit veel bekijks getrokken, automobilisten toeterden en,...nou ja, bekijk de video. De zon scheen niet vandaag. Maar ook weer wel.

Aan het bijna einde van de video hoort u ook het monotone gestamp van een heipaal die op het Montessorigebied de klei in werd gestampt. Dat was in de hele wijk te horen.

Er gebeurt van alles in Beijum. Innersdijk plat, Lentekriebels, kunstenaars die aan de weg timmeren. De wijk is in beweging. Alleen de schaduw van de 'bomen' aan de Godekenheerd blijft op dezelfde plek zitten. Met dank aan Marijke Langius.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi !
Waar schaduw is ,is zon .
Ben ook een erg nieuws gierig persoon .
Is Marijke de moeder van je kinderen Johan ?