zondag 15 april 2012

LANGS DE LIJN

Wat een gekleum vanmiddag in de Euroborg. Koud! En wat weer de zoveelste  miskleun. Zelden is de Trots van het Noorden in zo'n vrije val terecht gekomen als de afgelopen weken, tot zeker vandaag, het geval is. Ondergetekende zat om half een vanmiddag in het stadion omdat Junior op de perstribune zat. Observeren en schrijven voor het Fc-Groningen Juniorblad. Het zal geen jubelverhaal worden. Wat kan het Grunninger voetbalvolk in de Euroborg toch prachtig kankeren, mopperen, vloeken en tieren als het tegen zit. Hoezo, Trots van het Noorden?
Daar zit je dan langs de lijn. Een wedstrijd die je uit moet zitten, in plaats van dat je er van geniet en op het puntje van je stoel zit. U ziet op de foto nog meer heren langs de lijn. De mijnheer van de betaaltelevisie zat de hele tijd rondjes te draaien en op z'n scherm turen. De Fc-spelers in oranje hesjes voor hem draaiden ook rondjes. Met de armen, met de heupen en al lopend. Er loopt zo voor een paar miljoen langs de lijn zich op te warmen. Om maar niet te praten over de vele miljoenen die op het veld staan. Al winnend zijn het volkshelden, en worden ze op handen gedragen. Maar zo niet vandaag, losers en sukkels zijn het. Dat is nu eenmaal het lot van aanhoudend verliezende voetbalprofs die geld als water verdienen. Het werd 0-1 tegen Roda JC.
(Omdat ondergetekende niet overal kan zijn, later op de dag nog een mager verslagje van de opening van het nieuwe seizoen van de Boerderijum)

Geen opmerkingen: