maandag 9 april 2012

EEN (FRANSE?) TOERINGCAR BUS

De maandagochtend-serie slaat een weekje over totdat het volgende week weer écht maandagochtend is.
Het kan zijn dat ie er nog staat. In elk geval gisteravond omstreeks half twaalf. Voor op de parkeerplaats bij de Johannes Calvijnschool. Een echte Franse touringcar met gordijntjes voor de ramen. Het wekt de nodige vragen op. En wat een nieuwsgierigheid! Wat doet zo'n vakantiebus uit Frankrijk in Godsnaam op eerste paasdag midden in Beijum? Is er ergens in de wijk een bijeenkomst met pakweg veertig Fransmannen en/of vrouwen (Francaises) georganiseerd? Is er een Franse kerkdienst in De Bron ofzo? Nu, bij het groter klikken van de foto begin ik toch te twijfelen. Het nummerbord is door de flits niet meer zichtbaar, maar ik weet toch wel zeker dat er een F van Frankrijk achterop stond? De twijfel is gebaseerd op het gele bord voor het achterraam. Daarop lees ik de woorden Attentie, Transport en ik meen Copu. Als de bus uit Frankrijk komt, zou er toch attention moeten staan? Nu weet ik het ook niet meer.
Maar de vraag blijft hangen: wat doet een heuse touringcar midden in Beijum. Het kan toch niet waar zijn dat hier zomaar veertig toeristen verblijven? Wie meer weet gelieve te mailen naar Beijumnieuws@online.nl

Update 11.49 uur. Een bewoner uit de Godekenheerd mailde:
De bus staat er al sinds vrijdagavond bij de Johannes Calvijnschool.  Zaterdag en zondagmorgen tussen 9 en 10 uur zag ik de bus vertrekken. Er zaten kinderen met begeleiders of ouders in. S’ avonds stond hij er weer. Wat het nu inhoud zou het niet weten, misschien een paasmis??Hoop dat u er snel antwoord op krijgt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er staat RO op de bus. Roemenie?

Alie zei

klinkt als een vakantie weekend van Roemeense kinderen in Beijum. Kinderen die thuis niks hebben, komen een lang weekend in gastgezinnen in nederland om daar eens heerlijk verwend te worden. Vaak maken zij hier kennis met alles wat hun vreemd is. Stromend water, vuilniscontainers, tv, computer enz.. Weet niet of dat in dit geval ook zo is, maar ik weet van het bestaan af..