woensdag 25 april 2012

MANNEN VAN MATTIE GELATI STOPPEN

Het is ruim half april geweest en we gaan richting Koninginnedag. Ik weet niet hoe het de lezers vergaat, maar er ontbreekt deze weken iets in Beijum. Dat zal natuurlijk ook aan het (in het algemeen, nu valt het wel mee) koude en soms gure aprilweer kunnen liggen, want wie heeft er nu buiten op straat zin in schepijs als het regent en hagelt? Maar toch. Eerst dan maar het goede nieuws, de twee ijswagens Mattie Gelati 1 en 2 zullen door Beijum blijven rijden. Maar dan, de heren Garmt en Erik, dé ijsverkopers uit Beijum stoppen met de ijshandel. Een poosje geleden hebben ze hun ijswagens te koop aangeboden op Marktplaats, met als resultaat dat twee andere heren, die niet uit de wijk komen, de wagens hebben overgenomen. Garmt en Erik? Mattie Gelati? Ja, kijk ook nog even hier.
Vorige week kwam ik op een dag bovenstaande paar, zie foto, tegen. Links staat ex-ijsverkoper Erik. Hij vertelde het verhaal dat de ijswagens zijn verkocht. Wat nu dan Erik? "Ik ga met m'n vriendin een webwinkel beginnen met leuke kado-artikelen uit verre landen, die ga ik verkopen vanuit de Koe." Koe? Ik wist meteen wat hij bedoelde, maar de lezer waarschijnlijk niet. Bekijk daarvoor dit blogbericht.
Ik meen me te herinneren dat de stralende dame die naast Erik op de foto staat Flora heet. En dat uit de samenvoegingen van de namen Flora en Erik een website + winkel zal ontstaan, luisterend naar de naam floreer.nl. Ik vind er nog niks over op internet. Maar zo gauw er ontwikkelingen zijn leest u dat hier. Nog één vraag Erik, wat doet Garmt tegenwoordig? "Die zit in de yoga, hij wil yogaleraar worden."
Heerlijk kneuternieuws uit de wijk. Ik zal ze missen, onze ijscomannen.

Geen opmerkingen: