woensdag 18 april 2012

EN NU WEER AAN DE BAK!


Ze zaten afgelopen zaterdagmiddag genoeglijk in het zonnetje op Plein Oost. Nagenietend van het succes van Kleurwijk Beijum. Waarom ze niet het plein opkeken, waar toch de zon scheen, maar naar Pand49 koekeloerden weet ik zo niet. Jawel, het zijn kunstenaars en ze zijn verbonden met dit kunstenaarspand. Het pand is hun lust en hun leven, en dat ga je niet de rug toedraaien. En ook niet als de zon schijnt. Het zal ook minder prettig zitten zijn als ze zich omdraaien, zie de verhoging van het plein.  Ondergetekende hemelt de activiteiten der dames en heren kunstenaars hier regelmatig op. Het wordt derhalve tijd om ook eens een paar kritische noten te kraken. Dames en heren kunstenaars, hoezo ondergetekende een alcoholische consumptie aanbieden terwijl jullie weten dat er een alcoholverbod op straat in Beijum heerst? Staan jullie soms boven de wet? Hoezo zaten jullie daar te drinken? Wel eens van een voorbeeldfunctie t.o.v. de jeugd gehoord? Nu ondergetekende toch even bezig is: Kunnen jullie niet even een permanente terras regelen voor jullie pand? Het is zo'n beetje het zonnigste gedeelte van Plein Oost. Een alcoholische consumptie op een terras wordt weer andere koek. Kunnen jullie er dan ook bitterballen en broodjes kroket bij serveren? Koffie?
Verder, niet té veel nagenieten van Kleurwijk Beijum a.u.b.! Het leven gaat door en we verwachten nog veel meer van jullie. Hoeveel grijze en saaie energie-kastjes staan er langs de weg en in de heerden van Beijum? Kunnen daar even wat verfkwasten overheen gehaald worden? Wat gaan we de komende maanden met het braakliggend terrein waar ooit verpleeghuis Innersdijk stond doen? Juist, aan de bak jullie. En rap een beetje. Laat Beijum nog meer swingen, kleuren en fleuren.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gek dat street-art in Beijum zo betaald moet worden.
Grote street-art artiesen als Christian Guémy C215 of Alice Pasquini die schilderen over de hele wereld ook in Amsterdam om de wereld een beetje mooier te maken en mensen te laten genieten.
Niet voor geld.
Hier wordt het dubbel betaald ze hebben al een gesubsidieerd pand en de kunst wordt betaald uit gemeenschapsgeld.
En dat in hun eigen wijk, ik kan mij nog voorstellen dat ze in andere wijken betaald zouden worden dit is ook hun eigen leefomgeving. Dus duur betaalde pormotie van zichzelf.
Bewoners houden de Groene Long ook schoon zou je die ook niet moeten betalen dan voor het aangezicht wat zij bezorgen?

Anoniem zei

sluit ik mij helemaal bij aan! Ik doe ook heel veel voor de wijk maar dan vrijwillig!

Anoniem zei

noniem, het moet niet betaald worden. Als er NLAgeld beschikbaar voor wordt gesteld waarom zou je dat dan niet aannemen. En de schoonmakers van de Groene long krijgen gratis koffie, broodjes prikstokjes etc.
Niet zo kinderachtig hoor.

Ingrid Morrison zei

Pand49 heeft vele vrijwilligers die het Pand vrijwillig en gratis runnen, enekelen wel met een vrijwilligersvergoeding, maar velen doen het gewoon gratis. En ze doen het ook niet 2 x per jaar maar elke week weer van dinsdag t/m zaterdag. Bovendien wordt er thuis, achter de schermen veel vergaderd, voorbereidend werk gedaan, aan de toekomst gewerkt. Daarnaast zijn er ook professionele kunstenaars bij het Pand aangesloten, die werken voor hun inkomen door kunst te maken.
En het NLA geld is inderdaad bedoeld voor dit soort akties.

Anoniem 1 ik zou zeggen: bedenk zelf iets om in de wijk te doen, steek hand in eigen boezem en geeft niet zo af op anderen die hard goed vriiwilligers werk verrichten.
Ik zelf kan het geld zo weer aan de Sociale dienst geven.
Dus doe ik het toch allemaal welw eer gratis.
En vrijwillig!
En met plezier!