vrijdag 13 april 2012

EEN VRIJWILLIGERSFEEST

Gisteravond stoof ondergetekende even een paar minuten in buurtcentrum het Heerdenhoes naar binnen om een foto te schieten van het daar aan de gang zijnde vrijwilligersfeest voor Beijumers. Ongeveer 35 aanwezigen telde hij. Gezellig kletsen en wat eten en drinken. En ook een spel spelen, met een soort van lange neus tot aan de grond reikend proberen aan weerskanten blikjes om te slingeren.
Zonder de aanwezigen en de organisatoren tekort te willen doen, jammer dat er zo weinig aanwezigen waren. Er waren veel en veel meer vrijwilligers uit de wijk niet aanwezig dan wel. Geen vrijwilligers van de Zonnebloem, van Innersdijk, oppasouders, van heerdcomité's- mocht het wel zo zijn, corrigeer de blogger dan even-nee, de meeste vrijwilligers die aanwezigen waren komen uit het 'geijkte' groepje vrijwilligers uit de wijk. Hoe kunnen andere vrijwilligers in de wijk gemotiveerd worden om ook te komen?

1 opmerking:

Marcella Gortmaker zei

Hallo Johan,

Ik moet je helaas wel corrigeren.
Er waren vrijwilligers van de Zonnebloem, Innersdijk, overblijfouders van de Heerdstee, de kinderboerderij, The Colour of my Dreams, Stip, Bonte Beijum Express en inderdaad ook nog een aantal van de ´geijkte´ vrijwilligers uit de wijk.

Met vriendelijke groet,

Marcella Gortmaker,
Buurtcentra in Beijum