donderdag 19 april 2012

NOG STEEDS KOKEN BIJ APPIE

Het ziet er op de vrijdagen nog steeds gezellig uit bij de ingang van de lokale AH. En wat ruikt het lekker, het water loopt je omstreeks een uur of vier 's middags vaak uit de mond. Maar kijk, er word je dan zo maar een bakje warm eten aangeboden. Gefabriceerd door vaak mensen uit andere culturen. Zoals door deze twee dames, ze zijn van Antilliaanse origine en ze stonden afgelopen vrijdag te kokkerellen en uit te delen. Ik ben vergeten hoe ze heten, wel vertelden ze nog dat ze in Beijum wonen. Voor de ingang van AH staat deze dagen een bord dat Beijumers zich nog aan kunnen melden. De ingrediënten worden vergoed door de winkel. Ik heb het vaker getoeterd, dit is Kleurrijk Koken zonder gemeentelijke subsidie. Sociaal beleid komt niet alleen via gemeentewege, ook de middenstand kan een bijdrage leveren aan het leefbaarder maken van een wijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een slimmerikken toch de mensen achter de coulissen van de AH .
Mensen uit andere culturen laten koken puur voor de verkoop.
Nu weer de spullen voor de kinderwinkeltjes .
Ik stink er in .
Een paar maand geleden kocht ik bij kringloop winkels winkeltjes uit de vijftiger jaren voor mijn eerste kleindochter .
En ja hoor , prompt verschijnen de
winkelspulletjes bij de kassa .
Zouden ze erg goeie trend watchers hebben bij de AH ?
Vast .
Jammer dat het puur om de verkoop cijfers draait .

Alie zei

Natuurlijk draait het daarom. Maar dat is toch logisch? Er is zoveel concurrentie, je moet iets bedenken hoe je de klanten juist naar jouw winkel lokt. Dat kan met dit soort acties. Ik moet zeggen dat ik de meeste AH acties heel leuk vind, natuurlijk vooral voor kinderen. Maar deze miniboodschapjes vind mams zelf ook heel leuk. Gelukkig hoef ik er zelf niks extra's voor te kopen, als ik wat krijg is dat meegenomen, en verder hebben we familie en collega's om ons heen zonder kids of met oudere kids, dus aan instroom geen gebrek.
Ik mag gewoon graag winkelen bij AH, omdat het mijn 'buurtsuper' is. Ik ken er alles en ook een aantal medewerkers en dat maakt dat ik het onaangename (boodschappen doen) met het aangename (contacten) kan verenigen..
Boodschappen moet je toch hebben, als je dit soort extraatjes krijgt is toch lachen?