dinsdag 17 april 2012

WERKZAAMHEDEN RING OOST

(Ingezonden)
Lewenborg van 27 april tot 7 mei vanaf Ring Oost niet bereikbaar

Vanaf vrijdagavond 27 april tot maandagochtend 7 mei 2012 (meivakantie) zijn er werkzaamheden rondom de Kluiverboom (afslag Lewenborg vanaf Ring Oost). In die periode is het niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Lewenborg in of uit te rijden. Weggebruikers dienen de omleidingsroutes te volgen die met gele borden staan aangegeven.
In Lewenborg is het gedeelte vanaf de Stuurboordswal (ter hoogte van de kinderboerderij) tot aan de Oostelijke Ringweg gestremd. Het gedeelte Parkallee tot aan Zilvermeer is eveneens afgesloten.
Busbaan open
De busbaan achter Kardinge wordt in die periode opengesteld o.a. om de toegang naar en van Zilvermeer mogelijk te maken. Bij de busbaan zullen op de drukke momenten ook verkeersregelaars aanwezig zijn.
Nieuwe aansluiting
De aannemer zal in deze periode deels de aansluiting op het nieuwe viaduct realiseren, en het kruispunt Kluiverboom/Parkallee reconstrueren De aansluiting op het nieuwe viaduct is na de werkzaamheden nog niet open voor het verkeer. De tijdelijke weg zal ook na de meivakantie nog gewoon gebruikt worden.
Deelprojecten
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door rotondes met viaducten. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier deelprojecten. Begonnen wordt met Lewenborg/Ulgersmaborg (2010-2012), daarna volgen de deelprojecten Kardinge/Ulgersmaborg (2011-2013), Beijum-Zuid/de Hunze (2011-2013) en Beijum-Noord/ Groningerweg (2012-2014).

Geen opmerkingen: