woensdag 11 april 2012

LEERLING HEERDSTEE NAAR EK SCHAKEN

Twee lezers mailden vanochtend:
We ontdekten gisteravond dit bericht op de site van OOG TV: http://www.oogtv.nl/2012/04/9-jarige-jonas-plaatst-zich-voor-ek-schaken-tsjechie/
Jonas is een leerling van De Heerdstee. Op de site van zijn schaakclub www.scdepaardensprong.nl  is eventueel meer informatie te vinden.
Op de foto, ook van OOG, zie u links de Beijumer leerling zitten.
De negenjarige Jonas Hilwerda heeft zich afgelopen weekend op het Nederlands Schaakkampioenschap in Waalwijk geplaatst voor het EK dat in september van dit jaar wordt gehouden in Tsjechië.

Hilwerda nam deel aan het kampioenschap voor spelers tot tien jaar. Uit negen partijen behaalde hij 6,5 punten. Dat bleek evenveel te zijn als Charlie Tang uit Leiden. Eerste werd Casper Schoppen uit Utrecht die alle negen partijen wist te winnen. Om te bepalen wie er naast kampioen Schoppen naar het EK mag, was er een barrage nodig van twee snelschaakpartijen tussen Hilwerda en Tang. Bij deze partijen is er een maximale bedenktijd van vijf minuten.

De negenjarige Paardenspronger (vereniging, red.) uit de stad, die vorig jaar al Nederlands kampioen tot en met acht jaar werd, won die partij met 1,5-0,5. Daarmee stelde hij zijn ticket voor Tsjechië veilig.

Geen opmerkingen: