vrijdag 13 april 2012

HET CHIQUE BEIJUM OOST

Vanmiddag omstreeks kwart voor twee. Ondergetekende wreef z'n ogen uit. Zie hij dat goed? Een chique limousine voor dé ingang naar ons aller Plein Oost, voor de Claremaheerd? Hoezo en waarom? Maakt de koningin soms een werkbezoek aan Plein Oost- haar moeder heeft Innersdijk ooit geopend en nu ligt het gebouw plat-, of is er hoog buitenlands bezoek gearriveerd? Plein Oost e.o. associeer je nou eenmaal niet met luxe of met de P.C. Hoofdstraat, erg alledaags oogde het tafereeltje niet. Wat is er aan de hand dames en heren, vroeg ondergetekende terwijl de camera gretig klikte. "Er is een verjaardagsfeestje, deze kinderen gaan een middagje naar het Sprookjeshof in Zuidlaren." Nou ja zeg. De binnen gemaakte foto bevestigde het hoe en waarom de komst van de limousine. Beijumer kids die zeer lux en riant in de limo zaten, in afwachting van wat komen ging.
Een aanwezige jongeman duwde uw blogger een folder in de hand: "Maak maar even reclame." Op de folder staat dat je je vanaf 70 euro per uur, vanaf 3 uur,  inclusief chauffeur en exclusief drankjes, 100 kilometer vrij en daarna 80 cent per kilometer kunt laten vervoeren. Er staat geen website bij, wel een telefoonnummer.
Maar dit simpele directeurtje van wijktheater Beijumnieuws gaat niet zo maar reclame maken en een telefoonnummer publiceren. Heren, als tegenprestatie wil ondergetekende een uur gratis en al filmend meerijden door de heerden van Beijum, dan komt de reclame. Voor wat hoort wat. Dik doen? Dan dik weggeven. En dan wil ondergetekende ook nog zeven medepassagiers kunnen uitnodigen om mee te gaan.  Deal? mailto:gaan.Beijumnieuws@online.nl

Geen opmerkingen: