woensdag 11 april 2012

HET DUO HONDENPOEPZUIGERS BEIJUM

Foto: site Gezinsbode
Een paar dagen geleden werd ik er op geattendeerd dat een welbekend duo van de marginale bewonersclub uit Beijum, zich uitgevend als bewonersorganisatie, alsof ze voor heel Beijum zouden praten en preken, een voorstel hebben gelanceerd om de overlast van honde(n)poep- jaja, goed bezig- in te dammen. Het illustere duo, nooit vies van een poging om de eigen teloorgane club te promoten en te profileren, kreeg zowaar een persbericht op de site van de Gezinsbode bewerkstelligd. Volgens ingewijden twitterde een (zich noemende)secretaris z'n eigen behoefte de wereld in, moge aub ook andere stadse media het persbericht over zijn/ons hondepoep-idee overnemen. Lees de zelfingenomen mening hier.
Ja, welkom in het onmachtscentrum van Beijum. Na de Korrewegbrug en de onveiligheidsgevoelens op het Heerdenpad, gaat de lokale propagandaclub van Verdeel en Heers zich nu richten op hondenpoep. Mijn God. Het lijkt me dat bewonersorganisaties van andere stad Groninger wijken deze opzichtige pr-stunt wel doorzien en daar beter niet op ingaan.
Gisteren sprak een SP-er z'n bezorgdheid uit over de agressie naar hondepoepers-bezitters:
SP-raadslid Eelco Eikenaar maakt zich zorgen om de agressie tegen bijzondere opsporingsbeambten (boa's) die hondenbezitters op de bon slingeren. "Vind je het gék", sist een hondenbezitter vanaf de publieke tribune tijdens de gisteren gehouden raadscommissie waarin het hondenbeleid werd geëvalueerd. Vier hondenbezitters hebben kort ervoor in schrille kleuren geschetst hoe die opsporingsbeambten te werk gaan. "Die boa's verschuilen zich in de stuiken," zegt Wil Driessen van de Vereniging Hondvriendelijk Groningen. http://www.dvhn.nl/
De droevenis in Beijum lijkt geen einde te kennen. Eerst verkondigen dat Beijum massaal tegen de komst van de tram zou zijn. Wat bezijden de waarheid is. Daarna verkondigen al zou Beijum tegen de komst van studenten in verhuurpanden zijn. Wat ook een leugen is.
En nu weer de hondepoep. Wat je er ook van mag vinden, ruim aub je hondedrol op, er zijn honderden hondebezitters in Beijum die zich niet gesteund weten door de bewonersclub uit Beijum. Een club? Eigenlijk een duo zonder wijkmandaat die zich gemeentelijk wil profileren en de blitz wil maken. En dat allemaal onder het mom van 'goed doen voor de wijk.' Hoe lang blijft de gemeente Groningen nog 19.000 euro per jaar subsidiegeld verspillen aan deze club? Een club die er voor álle Beijumers zou moeten zijn...?
Is die hondendrollenzuigerij-standpunt gecommuniceerd met de bijna 14.000 bewoners in Beijum? Eigenlijk een overbodige vraag...
Lees ook vooral de scherpe column van Harm Vorsteveld op Lijn6.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

U spreekt wel namens de 14.000?

Johan Fehrmann zei

Beste Anoniem (..) Nee. Het is een persoonlijke mening. Zoals iedereen zijn of haar mening mag hebben.

Anoniem zei

Ik snap die exclusieve link met 'onze' wijkvereniging niet. Dit is toch gemeentebeleid, in elke wijk?

(rené)