vrijdag 27 april 2012

BEWEGEN IN HET HEERDENHOES

Drie weken geleden raakte ik op dinsdagavond in het Heerdenhoes verzeild. Veel (dames)fietsen voor de ingang en m'n nieuwsgierigheid dreef me naar binnen. Binnen zag ik enkele dames, ze zaten te wachten tot een of andere les ging beginnen. Wat voor les wist ik toen nog niet. De dames zagen er fris en fit uit, zou het iets met sport en bewegen te maken hebben? Ja, dat klopte helemaal, bleek iets later. De dames wilden wel op de foto, en de mijnheer voor op de foto, John Kalkwiek, beloofde er tekst bij op te sturen. Dat deed hij:
BEWEGEN DOET IETS MET JE!
Al jaren komt in Beijum elke week een groep mensen van 40+ samen om gezellig en plezierig te bewegen. Heerlijk toch! Bewegen, zweten, aan je gezondheid werken. Sporten is een van de meest gezonde, leuke en uitdagende vrijetijdsbestedingen die er bestaan.

Buurtcentrum “ t’Heerdenhoes ” is een van de plekken waar bewegen op muziek al jaren met veel passie, inspanning en plezier door een groep vrouwen wordt gedaan. Sommigen sporten al zo’n 10 jaar en als je ze vraagt waarom ze dit al zo lang doen, dan reageren ze allemaal heel enthousiast. Als eerste hoor je, het is hartstikke leuk, gezellig, veel afwisseling met muziek, respect, met andere woorden je kan jezelf zijn. Hoe ziet dat sporten op dinsdag er dan uit? Nou, we beginnen altijd met een goede warming-up en vervolgens starten we met veel afwisseling conditionele oefeningen waarbij er vooral op wordt gelet dat er niet of nauwelijks wordt gesprongen. Dit doen we om blessures te voorkomen en met al onze manieren van bewegen komen we zeker ook zo aan onze trekken. Daarna gaan we op een mat oefeningen doen voor m.n. de buikspieren en bilspieren, iets wat we iedere week doen en dat aangevuld met andere spiergroepen die op dat moment van toepassing zijn. De sportlessen worden gegeven door John Kalkwiek die het geweldig leuk vindt om te doen. Een belangrijk deel van mijn eigenlijke werk bestaat al uit het begeleiden van mensen en daar hoort voeding en beweging zeker bij.. Als sport en gezondheidscoach ben ik daarom een project gestart met andere enthousiaste coaches om mensen gezonder te laten leven. Wij zijn op dit moment nog aan het oriënteren , We kijken nog in welke buurthuis in de wijk we dit het meest geschikt vinden. Begin mei van dit jaar gaan we starten met 2x per week mensen in groepen van 10 tot 15 te laten bewegen en een voedingsplan te geven. En uit ervaring weten we dat deze combi zeker resultaten gaat opleveren.


Bewegen vormt een belangrijk en onmisbaar deel van je leven. Behalve dat het goed is voor je gezondheid is sport ook goed voor je sociale leven. Samen bewegen, samenwerken en samen fit blijven. Iedere dinsdagavond in het Heerdenhoes van 19.30-20.30 uur en het kost € 15 per maand.
Om iedereen aan te moedigen lekker te gaan bewegen mag je daarom tot de zomer één maand gratis meedoen!
Voor informatie ben ik graag bereid om je meer te vertellen tel: 0634892810

Geen opmerkingen: