maandag 9 april 2012

TRAMDISCUSSIE LAAIT WEER OP

Voor- en tegenstanders van de tramplannen roeren zich dezer dagen weer. Waarom de discussie ineens weer oplaait is me een raadsel. Misschien is het wel de behoefte aan strijd in de mens, ik kan me niet voorstellen dat het gekrakeel tijdens de komende Europese kampioenschappen voetbal had kunnen plaatsvinden, die weken hebben we een ander strijdpunt in ons hoofd: Oranje moet dan winnen. De boel volhangen met oranje prullaria.  Het is een beetje een saaie periode die we nu beleven, geen overstromingen, geen Elfstedenkoorts, geen verkiezingen, eigenlijk een ideale tijd om even gezellig te gaan lopen steggelen over al of niet een tram in onze contreien. Het begon afgelopen week met dit bericht op http://www.oogtv.nl/:
Tram-noway.nl”, zo heet een initiatief dat de Stadjer Johan Mostertman vandaag is begonnen, tegen de aanleg van de tram. Volgens Mostertman komt Groningen in financiële problemen door de aanleg, wordt het verkeer onveiliger en worden wijken door de tram in tweeën gedeeld. Het benodigde geld, 300 miljoen euro, kan veel beter aan meer dringende zaken worden besteed. Ook de middenstand, zoals de Oosterstraat, ziet het somber in.
Mostertman vraagt de stadjers, te laten weten dat ze de tram niet willen. Dat kan door een poster uit te printen en hem op een zichtbare plaats op te hangen.
De noway-posters hangen reeds her en der in de wijk voor de ramen. zie foto. 'Yes we tram.' heb ik nog niet gezien, die is gemakshalve maar van de site van Oog afgeplukt.
Drie jaar geleden stond deze video op Beijumnieuws. Moet de tram wel of niet komen? Wat blijkt? "We" denken verdeeld. Ook al wilde even zoveel jaren geleden een paar betweterige ivoren-toren-figuren uit de wijk doen voorkomen al zou heel Beijum tegen zijn. Ook van de site van OOG:
Ook de voorstanders van de RegioTram roeren zich nu. Zij roepen Stadjers op, massaal een poster voor het raam te hangen met de woorden “Yes we tram”. De voorstanders zetten de tegenaanval in en roepen Stadjers die de tram een warm hart toedragen, hun poster met “Yes we tram” te downloaden en voor het raam te hangen.
Mensen, behang de wijk vol met posters waarop uw voorkeur staat afgebeeld. Wel afspreken, twee weken voordat het EK begint alles weer opruimen, zodat we ons vanaf dan kunnen concentreren op oranje slingers en vlaggetjes in de heerden van Beijum.

8 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie tevens:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/03/beijumers-moet-de-tram-komen-of-niet.html

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009_03_01_archive.html

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/03/bewonersclubvergadering-17-aanwezigen.html

Kees Huizenga zei

Zie verder de vele reacties (nu 35) op de website van OOG TV:

http://www.oogtv.nl/2012/04/stadjer-mostertman-vecht-tegen-tram/

En:

http://www.tram-noway.nl

Kasper zei

Ik snap niet wat er tegen de tram is. Wat een allure krijgt Groningen dan. Niet te behoudend mensen!

Kees Huizenga zei

Dit is ook wel een aardig weblogbericht. Met boze en vileine reacties vanuit de boezem van de BOB.

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/03/de-tram-en-beijumnamens-het-project.html

Gedateerd op 26 maart 2009 met 19 reacties.

Anoniem zei

Ze hebben nu n ander speeltje Hondepoep. Lozers

Anoniem zei

Ik vind het ronduit schandalig dat een gedateerd project uit de jaren 60 voor 452 miljoen euro moet plaatsvinden terwijl meer dan 70 % van de Groningers tegen is.

Vraag de gemiddelde Amsterdammer of Rotterdammer eens wat ze van hun tram vinden.

Kees Huizenga zei

John Veldman van de BOB heeft sinds 13 maart 2012 een twitteraccount (typ "John Veldman twitter" op Google). Zo kan men weten wat hij denkt. Hij verklapt zaken vanuit de BOB. Dat is aardig van hem, maar in bestuurlijke zin wel gevaarlijk en soms voorbarig!

Over het initiatief van Johan Mostertman schrijft hij op 4 april 2012:

"Wat moet je met zo'n man die een discussie van 3 jaar geleden nog eens wil voeren en dezelfde onzinargumenten' heeft?" Einde citaat.

Op twitter kan hij zijn mening uiteraard niet inhoudelijk onderbouwen. Dat is het nadeel van twitteren! Wat is nu de mening van het bestuur van de BOB?

Uiteraard heeft John Veldman het ook over hondenpoep (de BOB heeft iets met drollen; zie ook de BOBWAARHEID met elke maand een foto van "de drol van de maand", gemaakt door zijn vrouw).

Zie verder:
http://www.gezinsbode.nl/nieuws/11512/bewonersorganisatie-beijum-pleit-voor-hondenpoepzuigers/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bewonersorganisatie-beijum-pleit-voor-hondenpoepzuigers

Anoniem zei

De BOB: hondepoepzuigers. Wat n nivo daro in Beijum