maandag 16 april 2012

MAANDAGOCHTEND (111)

Soms gaan dingen even mis. Zoals een uurtje geleden, ik maakte een foto van dit breiwerk aan de Bottemaheerd, en zag bij thuiskomst dat de foto mislukt was. Te nat, want regen en hagel vanochtend vroeg. Gelukkig was er een 'back-up,' ik herinnerde me twee weken geleden al eens een foto van hetzelfde breiwerk te hebben geschoten. Zie links. Even een cliché op deze maandagochtend dames en heren, vergeef me m'n gemakzucht: April doet wat hij wil. Wat is het koud en wat hunkeren we naar warmte en zonneschijn. Even een boom opzetten, zou de ingepakte boom in z'n sas zijn met z'n trui? Kunnen bomen voelen, en hebben ze een mening?
Het wordt zo langzamerhand een beetje overdreven met dat Kleurwijk Beijum-gedoe. Veel gekleurde mensen in de wijk, kleurrijke kunstwerken, Kleurrijk Koken, en nu ook nog ingepakte kleurijke bomen? Kom op Beijumers, kunnen jullie ook een beetje normaal doen? Alles hoeft toch niet kleurrijk te zijn?
Even wat minder opgewekt en minder kleurig en fleurig nieuws tussendoor. Vorige week donderdag kregen de leerlingen van de Heerdstee een brief mee naar huis waarin stond dat de vader van hun destijds-een jaar geleden- 12 jarige ex-medeleerlinge vandaag, 16 april, voor de rechter zal verschijnen. Voor vragen mogen leerlingen en ouders zich tot de directie wensen. Beijum stond er een jaar geleden landelijk gekleurd op. Of toch niet, het was eigenlijk een zwarte periode in de nog jonge geschiedenis van de wijk.
De nieuwe week is weer begonnen. Regen, hagel, en nu tijdens het typen weer zonneschijn. Zijn er nog fleurige en kleurige vooruitzichten? Ja, vandaag precies over twee weken stroomt het voetbalveld tussen de Jaltadaheerd en het Pedalpark weer vol. Koninginnedag en rommelmarkt. Tja, hoe moet ik even een einde aan dit blogbericht breien? Over veel geschreeuw en weinig wol? En, kent u ook iemand die door de wol geverfd is? Nee, dat houdt niet over. Eerst maar eens een bak maandagochtendkoffie.  En nog even onder de wol kruipen. Vanmiddag roept de plicht weer.
Een kleurrijke week toegewenst.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh , het klinkt of je zelf door een maandagochtend bril kijkt. Dingen lekker negatief en in hokjes stoppend benaderen.
Blijf anders gewoon in bed op maandagochtend. Foto maken ging ook al mis....

Anoniem zei

Sjonge jonge wat een ochtendhumeur!!
Dit zouden meer mensen moeten doen...beetje meer kleur brengen in deze oh zo harde, kleurloze wereld.
Ik vind het prachtig!!

Anoniem zei

Om de schrijver opnieuw een slechte dag te bezorgen... Het breiwerk is uitgebreid. Komt dat zien, komt dat zien!

Anoniem zei

Tijd voor iets nieuws
nooit meer je sokken zoek

http://www.lostateminor.com/2012/04/17/portrait-of-zhang-yimou-made-of-socks-by-red-hong/

Anoniem zei

het geeft alleen maar aan wat johan helaas ook NIET ziet in deze kleurloze wereld en blind is voor de mensen die kleur brengen aan deze waanzin van "morgen IK "
wereld. Bomen voelen gelukkig wel en zie wat er gebeurd en reageren.
Je moet het wel zien johan.

Anoniem zei

Wie zelfs van 'kleurrijk' iets negatiefs kan maken, is een echte zuurpruim.

Ik word vrolijk als ik Beijum inrijd en word begroet door breiwerk Trui en haar zus! Ik zou zeggen, brei zo door ;)

Anoniem zei

Vrolijkheid en kleuren zitten volgens mij van nature al in bomen en planten.
Vogeltjes moet je in de zomer ook niet voeren dus waarom zou je bomen in de zomer een breiwerk geven. Krijgen ze er ook een busje deodorant bij zodat ze okselfris voor de vogeltjes blijven?