zaterdag 29 juni 2024

MEDISCHE UPDATE (hyperbare zuurstoftherapie)



 De helft zit erop, deze blogger heeft reeds 40 van de in totaal 80 zuurstofsessie in de hyperbare zuurstoftank te Hoogeveen achter de rug. Elke werkdag wordt de blogger met een gehandicaptenbusje thuis opgehaald. Over Ring Noord en West via de A28 naar de Da Vincy kliniek

Om daar met een tiental mensen met kleine pauzes ertussen via maskers 100% zuurstof in te ademen.
Zie foto boven. Met lotgenoten, bijna allemaal hebben ze beschadigingen naar aanleiding van een kankerbehandeling. De maskers waren af in verband met drukopbouw in de cabine. Het voelt alsof je veertien meter onder water bent, veel druk op de oren.

Zo om de twee maanden geeft deze blogger even een medische update. Nieuwsgierige vragen uit de wijk, hoe is het met je? Even de korte klap.

Het doel van deze blogger is om zijn rechterbeen te behouden. Saillant, zie foto, een overbuurman met een half been. 

Heb je wat aan de therapie blogger? Die kan niet in zijn been kijken, maar het proces lijkt (afkloppen) zeer positief te verlopen. De ontstekingswaarden zakken in het bloed. De deels afgestorven botten, weefsels en cellen kunnen door de extra toevoer van zuurstof (via bloed) weer aangroeien zodat er....diepste wens...een knieprothese geplaatst kan worden.

Het is soms erg vermoeiend allemaal. Blog dan wat minder, hoort deze blogger de lezer als het ware zeggen. Mensen, ik krijg energie van het schrijven en bloggen over deze gekke en groene wijk. Kleine foutjes in de tekst soms, d of dt bijvoorbeeld. De lezer vergeeft het me.

Foto links boven, met een busje de wijk uitrijden. Rechts, de tank, het doet aan een vliegtuig denken. Er draaien films, je kunt een boek mee naar binnen nemen.

Foto links beneden, in de gipskamer van het UMCG. Ondergetekende heeft zijn rechterbeen reeds bijna een jaar in gestrekte stand. Geen gips, maar wel iets wat er op lijkt: een brace. Een technisch verhaal kort, er zit geen knie in en het been moet gestrekt blijven in verband met de weke delen van het been. Afgelopen week kreeg de blogger weer eens een nieuwe brace. Was aan vervanging toe.

Foto rechts, de hele dag met pootje stijf vooruit. Nieuwe brace.

Het is wat mensen. Osteomeylities, botontsteking. Al veertien maanden niet lopen, fietsen, autorijden.

Kop ter veur. En genieten van het mooie rijke leven in Beijum.
Met grote dank voor Buurtzorg Beijum. Voor de dagelijkse verzorging.

1 opmerking:

Henk Kamminga zei

Misschien kun je de druk, die jij beschrijft, vergelijken met een vliegtuig hoog in de lucht. Dan krijg je ook last van de oordruk. Een kauwgommetje kan dan vaak helpen.
Gelukkig ben je nu op de helft van deze zuurstoftherapie, Johan, en je zegt dat het aanslaat, want de ontstekingswaarden dalen. Veel kracht beterschap toegewenst. Ik blijf je met belangstelling volgen op Beijumnieuws.