zaterdag 24 augustus 2024

EEN GADO BUS PASSEERDE BEIJUM ZUID

Ze reden tot 1998 rond in het noorden. Om precies te zijn in Groningen en Drenthe. Ze brachten deze blogger, zoon van de Kanaalstreek, voor het eerst en meermaals noar Stad. Het kon via Veendam en via de Kielsterachterweg. GADO bussen.

Een paar dagen geleden zag ondergetekende een dergerlijke bus langs Beijum Zuid rijden. Nog net op tijd voor een foto. 050 Reiswagen, stond op de zwarte streep boven waar altijd de bestemming stond opgeschreven. Promt kwamen herinneringen omhoog.

Een kaartje, een dun papiertje met allerhande codes en cijfers, krulde door het ronddraaien van een hendeltje op een machientje door toedoen van de chauffeur als betalingsbewijs naar boven.

Lange tochten vanaf Knoal naar Assen of Stad. Mooie tijden.
Bij binnenkomst van Stad moest je eerst een gigantische rotonde over. Bussen tot op de Grote Markt, station voor V & D. Naar Assen via Gieten. Wat een tijden.

De N.V. Groninger Autobusdienst Onderneming (GADO) te Hoogezand, vanaf 1958 te Groningen, was van 1924 tot 1998 een aanbieder van openbaar vervoer per autobus in de provincies Groningen en Drenthe.

Geen opmerkingen: