dinsdag 6 augustus 2024

UIT DE OUDE DOOS (504)

Beijum kent een lange geschiedenis op subsidie-gebied. Ruim vijftien jaar geleden had je Goed Idee, voor een door de gemeente acceptabel plan kon je een bedrag aan geld krijgen. Dat 'feest' lijkt maar niet te stoppen, tegenwoordig heb je Wijkbudget, hetzelfde laken een pak. NLA hebben we ook nog gehad, ruim een miljoen euro voor Beijum.

Waarom er om de zoveel tijd geldstromen naar Beijum lopen? Zeg het maar, we zijn al lang geen achterstandswijk meer, maar wellicht denken ze daar op het Stadhuis anders over. Mooi zo laten, en och wat bruist Beijum....

Op de foto, een screenshot uit onderstaande video, zien we links wijlen Frans Egberink met maatje Theo Smit.
In een ongeveer 15 jaar oud filmpje over Goed Idee Beijum. Zie beneden. Het is een harmonieus filmpje geworden. Terecht, de beide heren spanden zich in voor een beter Beijum.

Het was ook een rumoerige tijd in de wijk (2007-2010). Een tiental mensen had deze beginnende blogger voorgedragen voor een subsidie. Een onfrisse ambtenaar probeerde daar vanuit de bewonersclub een stokje voor te steken (dubbelfunctie, lid van de club en ambtenaar op ROEZ). Hele krantenberichten in DvhN daarover. Ook nog een onfrisse voorzitter die via een WOB-poging trachtte de subsidie terug te vorderen. De tijd van boze baasjes met een groot ego.

De rust is al lang weer teruggekeerd in de wijk, de onfrisse figuren, de split factors, spelen geen rol van betekenis meer en we hebben weer een onafhankelijke wijkkrant waar weer gezonde verhoudingen heersen.

Zie de foto. En de video. Opwaartse krachten bovenal in Beijum. Die komen toch altijd weer bovendrijven..

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Wat vliegt de tijd!


Met de heer Wim Klein sta ik weer op goede voet.


Is de tijd een helende factor? Met het klimmen der jaren.

Anoniem zei

Bron voor de stelling dat Beijum geen achterstandswijk meer zou zijn?