dinsdag 27 augustus 2024

INTERTOYS VERTREKT PER 1 JANUARI UIT BEIJUM

"Vanwege de gestegen energiekosten, personeelskosten en de hoge huur, hebben we helaas moeten besluiten om na 20 jaar Beijum te verlaten. Dit is voor ons een emotioneel besluit, aangezien dit de winkel is waar alles begon."

Het is een aderlating voor de wijk. Een monument op winkelgebied gaat Beijum uit. De balans tussen kosten en opbrengst sloeg naar de verkeerde kant door. Want wat een huur moet je voor een ruimte in Winkelcentrum Beijum betalen. Personeelskosten, klanten die online speelgoed kunnen bestellen etc....gezond ondernemen kwam in het gedrang.

Vertel, eigenaar Hendriks!

Na meer dan 20 jaar Intertoys in Beijum te hebben gehad, hebben we anderhalf jaar geleden geprobeerd om de eerste gesprekken aan te gaan met onze verhuurder Ahold, om een gezondere huurprijs af te spreken. Echter, na maanden te hebben gewacht, is er geen enkele verbetering gekomen wat betreft de huur van ons pand in Beijum. Uit voorzorg hebben we onze Intertoys-winkel in Lewenborg vergroot naar ruim 450 m², met een nieuw plafond, een nieuwe vloer – alles klaar voor de toekomst. Door een wisseling van personeel binnen Ahold hebben we opnieuw gesprekken gevoerd, maar Ahold blijft erbij dat de huurprijzen voor het winkelcentrum niet buitensporig zijn. Vanwege de gestegen energiekosten, personeelskosten en de hoge huur, hebben we helaas moeten besluiten om na 20 jaar Beijum te verlaten. Dit is voor ons een emotioneel besluit, aangezien dit de winkel is waar alles begon. Mijn eerste winkel is toch anders dan de andere winkels die ik heb geopend of gesloten. Beijum is niet alleen mijn eerste winkel, het is ook de plek waar ik mijn vrouw heb ontmoet op de werkvloer.
Kortom, we hebben lang nagedacht over deze beslissing, maar we moeten onze emoties opzij zetten en gezond blijven ondernemen met het oog op de toekomst. Alle collega's die in Beijum werken, behouden hun baan. Iedereen gaat of kan mee naar onze andere winkels, zoals Intertoys in Roden, Zuidlaren of Lewenborg. De oplevering van ons pand in Beijum staat gepland voor 30 november.

JF, wat jammer. Er zal weer langdurig een winkelpand leeg komen te staan. Bedenk dat het Blokker-pand ca zes jaar leeg heeft gestaan Intertoys heeft een prachtige staat van dienst opgebouwd in Beijum, vraag het maar aan de scholen die in de feestmaand december (Sinterklaas) een beroep deden op de winkel. Het wrange is verder, vindt deze blogger, dat Ahold vanuit Zaandam een wijkvriendelijke winkel als dat de Intertoys is, puur om het geld een ondernemer de nek om kan draaien.

Er waait een nieuwe wind in de AH en dat is positief. Verder lijkt 'de politiek' rond het winkelcentrum muurvast te zitten. Geen wonder met een gevoelloze economische reus als Ahold. De plannen voor aanpassingen rond Winkelcentrum Beijum lijken stil te staan. Nogmaals, zonde dat de speelgoedzaak gaat sluiten. Wat krijgen we er voor terug?

7 opmerkingen:

Corrien zei

Heel jammer maar begrijpelijk dat het wel moet werken. Bedankt voor alle mooie momenten met de kinderen op zoek naar speelgoed.
We zoeken jullie dan vaker in Lewenborg op.

Anoniem zei

Heel jammer dat er opnieuw een winkel moet sluiten.:(

Anoniem zei

Zit AHOLD/MEINS hier achter?

Anoniem zei

Dit heeft niets te maken met de gevoelloze economische reus Ahold. Het simpele feit ligt er gewoon dat het in Beijum bijzonder lastig is om een beetje rendement te maken op je investeringen. Dat is ook precies de reden waarom er niet geïnvesteerd wordt in het winkelcentrum.

Het is een om de zoveel jaar terugkerend fenomeen, een roep om veranderingen en investeringen in de winkelcentra in Beijum. Als er wat gebeurd is het effect altijd maar beperkt en de verloedering slaat al snel weer toe. Dus het is trekken aan een dood paard.

Begint de Albert Heijn trouwens al drukker te worden onder het nieuwe management?

Bo K zei

Als de eigenaar zegt dat de sluiting o.a te maken heeft met de hoge huurprijs dan hoeft daar niet aan getwijfeld worden. Vind het ontzettend jammer dat Intertoys weggaat uit Beijum. Na al die jaren maar begrijpelijk. Wens de eigenaar en personeel veel succes in de toekomst. Voor mij zal beteken het filiaal Lewenborg waar ik voortaan mijn cadeautjes zal halen

Chris zei

Vanuit het perspectief van de eigenaar van de Intertoys is de huur inderdaad te hoog ten opzichte van de omzetten die hij hier kan maken. Ahold heeft echter ook investeringen gedaan in de winkelruimte en heeft ook een bepaalde huuropbrengst nodig om de kosten hiervan te dekken.

Voor winkeliers zijn de winkelunits dus niet aantrekkelijk genoeg vanwege te weinig publiek en omzet ten opzichte van de huurprijzen, terwijl Ahold geen zin heeft in investeringen omdat dat er toch niet uitkomt via huuropbrengsten.

Kortom, er is dan dus kennelijk geen draagkracht in de wijk voor een fatsoenlijk winkelcentrum.

In de distrifood staat een aardig artikel over de overname van de AH door Van der Heijden. Moet kennelijk relatief veel geld geïnvesteerd worden om het weer aan het draaien te krijgen en dat is nog los van een gewenste verbouwing van de supermarkt. Dus dat zegt al genoeg over de resultaten die Meins behaalde.

Anoniem zei

Ook wij vinden het heel erg jammer dat intertoys hier uit beyum weggaat , maar de reden begrijp ik helemaal
Was altijd een vertrouwd gevoel om daar te winkelen en zeker voor onze kleinkinderen die hoe jong ze ook zijn de weg naar intertoys precies konden vinden
Wij hebben de winkel tijdens de nieuwe opening bezocht keurige zaak dus nu naar Lewenborg om daar de cadeautjes te halen
Beyum word er totaal niet beter op wat betreft de winkels hier
Dus gaan liever naar Lewenborg veel netter en veel meer winkels
Wij willen jullie alle goeds wensen en bedankt voor de afgelopen jaren