vrijdag 16 augustus 2024

LICHT AAN HET EINDE VAN DE TUNNEL? (medische update)


"Hij ligt er klaar voor."
Aldus de orthopeed/chirurg vanochtend in het UMCG.

En hij liet een knieprothese zien, zie afbeelding boven.

Juichen durft deze blogger (nog) niet, maar feit is wel: alle seinen voor het plaatsen van een knieprothese in zijn rechterbeen staan op groen.

Het vraagteken in de kop tekst verraadt een Groninger inslag: ik mot nog zain.

Ook dit bericht wordt weer geplaatst om lezers op de hoogte te brengen, de boodschapper van wijknieuwtjes hoeft niet centraal te staan, maar zo worden de (warme, hartelijke) vragen in een klap beantwoord. 

Ter zijde, blijf gerust vragen.

De hyperbare zuurstoftherapie te Hoogeveen heeft zijn werk gedaan. Samen met antibiotica zijn in de maanden mei, juni en juli, elke werkdag naar Hoogeveen, de infecties verjaagd. Het ging over Ring Noord en West via de A28 naar de Da Vincy kliniek

Graag had deze blogger vanochtend een zo vroeg mogelijke operatiedatum te horen gekregen, maar de vakantieperiode en de vakantie van de chirurg maken dat die pas voor begin oktober staat gepland.

Voordeel van nog zeven weken wachten is wel dat de botten in het been na de doorgestane osteomeylitis weer nog meer kunnen aangroeien, zich verstevigen. Want er komen nogal wat pennen in het onderbeen en het dijbeen....zie foto.


Foto's links en rechts, twee keer per week wordt er in een fysio-fitnessruimte in Stad aan de conditie gewerkt. Leven vanuit een rolstoel doet iets met een mens, en de lezer begrijpt, lekkere wandelingen en fietstochten erbij zit er niet in. Met name het linker been, ook een keer geopereerd maar nog met knie, moet krachtiger worden. Bloed, zweet en tranen... Foto rechts, de brace om het rechterbeen. Been mag niet belast worden en er zit geen knie in.

Een uitgebreide vakantie zit er momenteel niet in, vandaar dat Beijumnieuws op een zachter pitje door pruttelt.

Het gaat allemaal goed komen mensen, kop ter veur. Daarbij gezegd dat alhoewel er niet kan worden gelopen het een doodvermoeiende marathon is wat doorstaan wordt. De lijdensweg lijkt ten einde te komen...

Tips, foto's etc. zijn en blijven welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

1 opmerking:

Henk Kamminga zei

Ja, eindelijk positief bericht uit het UMCG. Ik ben ontzettend blij voor je, Johan. Dus, de hyperbare zuurstoftherapie heeft z'n positieve werk gedaan. Het was dus niets voor niets, die dagelijkse rit naar Hoogeveen. Ik denk dat na het plaatsen van de knieprothese, lopen nog moeilijk gaat. Een groot voordeel is, dat je straks minder afhankelijk bent van anderen. Dat is ook heel wat waard.
Prettig weekend en sterkte, Johan.